Search
Generic filters

Yritystuet avuksesi – julkista rahoitusta yrityksesi kehittämiseen

yritystuet

Yritystuet voivat olla avuksesi, kun haluat kehittää yritystoimintaasi! Ehkä nykyinen yritystoimintasi ei ole sellaista, mitä haluaisit tai se ei ole taloudellisesti niin kannattavaa kuin toivoisit? Vai onko sinulla tällä hetkellä sinänsä asiat ihan ok, mutta intoa ja halua viedä tekemistäsi eteenpäin ja ihan uudelle tasolle?

Jos sinulla on toiveita tai unelmia liittyen yrittäjyyteesi, jotka haluat tehdä myös todeksi, ota vähintään yksi päivä oman toimintasi kehittämiseen. Tässä kohtaa minä haluan olla avuksesi ja tukea sinua siinä, että teet toiveistasi myös totta! Minulla on ilo toimia ELY-keskuksen yritysten kehittämispalvelujen yritysanalyytikkona ja konsulttina liittyen yrityksen tuottavuuteen, talouteen ja digitalisaatioon. Teen yrittäjille yritysanalyyseja ja konsultointia ELYn tukemana (tiedän, voi kuulostaa vähän tylsältä, mutta odota, niin kerron, miten ELYn yritystuet voivat hyödyttää sinua ;-)).

Miten yritystuet auttavat sinua kehittämään yritystäsi?

Koulutuksen, kehittämisen ja valmennuksen saralla toimiva yritykseni täytti viime vuonna kaksikymmentä vuotta. Olen auttanut ja autan monenlaisia yrittäjiä, mutta kaikista lähimpänä sydäntäni ovat pienyrittäjät, joiden koko henkilöstö on yhdessä persoonassa tai ydinporukkaan kuuluu vain pieni tiimi. Tällaisilta yrittäjiltä useimmiten puuttuu se tärkeä sparrauskaveri rinnalta. Yritysanalyysin tai konsultoinnin kautta voit saada minut itsellesi sparrauskaveriksi edullisesti. (Tästä vähän lisää myöhemmin!)

Kun teemme analyysipäivän yhdessä töitä, sinulle muodostuu selkeä kokonaiskuva yrityksesi liiketoiminnan nykytilasta ja tulevaisuuden suunnasta. Kirkastat avullani sen, mihin haluat päästä 2-3 vuoden kuluessa. Luomme yhdessä yrityksellesi selkeän kehittämissuunnitelman näihin tavoitteisiin pääsemiseksi. Suunnitelmaan kirjataan käytännön toimia, joita on tärkeä tehdä, jotta tulevaisuudesta tulee sellainen, jollaiseksi sen toivot. Saat minulta ohjausta ja konkreettisia vinkkejä myös tarpeellisiin askeliisi.

Mitä yritysanalyysi tarkoittaa?

Perehdymme yrityksesi liikeideaan, asiakkaisiin, toimintaympäristöön, palveluihin ja tuotteisiin, markkinointiin, talouteen, henkilöstöön ja johtamiseen sekä tuotantoprosesseihin, eli siihen, miten yrityksesi tuottaa tarjoamansa palvelut ja tuotteet. Analyysin yhteydessä tutkimme yrityksesi vahvuudet, heikkoudet, mahdollisuudet ja uhat. Sen jälkeen tarkastelemme, miten ne vaikuttavat siihen, missä haluat olla muutaman vuoden päästä.

Usein yrittäjä ei ole tullut edes ajatelleeksi kaikkia asioita, mitä käsittelemme analyysissä. Analyysi auttaa sinua katsomaan omaa yritystoimintaasi niin sanotusti lintuperspektiivistä ja sinun tulee myös aidosti pysähdyttyä kehityshaaveittesi äärelle. Analyysin pohjalta luomme sinulle kehittämissuunnitelman ja selkeytämme ne konkreettiset toimet, jotka ovat tarpeen, jotta yrityksesi pääsee haluamiisi päämääriin. Analyysi on sinulle upea mahdollisuus ja edullinen tapa kehittää omaa yritystoimintaasi, sillä yrityksen omarahoitusosuus on 220 e + alv/päivä.

“Päivä oli kokonaisuudessaan antoisa ja saimme paljon asioita eteenpäin. Tytti oli innostava ja kannustava sekä selkeästi osaa asiansa. Yhteistyömme lisäsi myös uskoa omaan tekemiseen ja osaamiseen!”

– Sanna Suominen, Eura Print Oy

Voin auttaa sinua myös yrityskonsultoinnilla

Olen analyysipalvelun lisäksi myös ELY-keskusten valtuuttama tuottavuuden, talouden ja digitalisaation konsultti. Minulla on ollut ilo muun muassa konsultoida henkilöä, joka halusi tuotteistaa oman osaamisensa verkkokurssiksi (ja saada mahdollisimman pian omalle tuotekehitystyölleen palkkaa!) sekä auttaa yritystä, joka kaipasi uutta suuntaa ja näkökulmia erityisesti oman toiminnan tehostamiseen ja asiakkaiden löytämiseen.

ELY-keskus voi hakemuksesta myöntää toimivalle yritykselle 2-5 konsultointipäivää yhdellä hakemuksella. Voimme miettiä, miten haluaisit päivät rytmittää, jotta saisit niistä parhaan hyödyn auttamaan oman yritystoimintasi käytännön toimien toteutuksessa. Saat minulta ELYn myönteisen päätöksen jälkeen räätälöityä apua, tukea ja tuhansien yrittäjien auttamisen sekä yli 20 vuoden omakohtaisen yrittäjäkokemuksen kautta kertyneitä vinkkejä juuri henkilökohtaisesti sinua mietityttäviin tai tekemistäsi hidastaviin asioihin. Konsultointipäivien omavastuu on  300 € +alv  konsultointipäivää kohden.

”Hyödyllisintä konsultoinnissa Tytin kanssa oli saada ulkopuolinen näkemys, tulkinta ja perustellut johtopäätökset asioista, joihin pitäisi tulevaisuudessa paneutua. Tyttiä voimme kehua loistavana ammattivalmentajana, joka sparraa positiivisesti, henkilökohtaisesti, välittömästi ja tavoitteellisesti. Tytissä erityistä on se, että hän perehtyy kunnolla, puhuu selkeää suomea (ei konsulttijargonia täynnä englanninkielisiä ”sivistyssanoja”), on suora ja empaattinen.”

– Timo Piilonen, SFC-Markkinointi Oy

Kiinnostaako yhteistyö?

Vastaa ensin pariin kysymykseeni täältä. Otan sen jälkeen sinuun yhteyttä ja voimme keskustella siitä, millaista olisi työskennellä yhdessä. Kaikki analyysi- tai konsultointipäivät pidetään koronaviruksen aikana verkkovälitteisesti. Kuulen silloin mielelläni sinulta lisää siitä, millaista apua ja tukea tarvitset, ja millaisena ajankohtana toivoisit, että tapaisimme verkossa sitten, kun ELY-keskus on käsitellyt hakemuksesi ja tehnyt toivottavasti siihen myönteisen päätöksen.

ELY-keskusten harkinnanvaraisen analyysipalvelun ja konsultoinnin tukihakemus täytetään ELY-keskusten sähköisessä asiointipalvelussa ja sen jättää yrityksen nimenkirjoitusoikeuden omaava henkilö omilla verkkopankkitunnuksillaan. Tämän jälkeen ELY-keskus käsittelee hakemuksen ja tekee siitä päätöksen – joka on usein tullut jopa viikossa! Myönteisen päätöksen jälkeen voimmekin sitten heti vahvistaa yhteisen ajankohdan toteutukselle ja alkaa yhdessä muuttamaan maailmaasi!

Jos siis haluat itsellesi sparrauskaverin, ajatteluttajan sekä auttajan konkreettisten askelmerkkien saamiseksi ja päätöstesi sekä etenemisesi helpottamiseksi, vastaa muutamaan kysymykseeni täältä ja jatketaan siitä yhdessä! 

Tytti Laine
Someillaan?

Kommentit

Aiheeseen liittyvää