Yrittäjä, saavuta tavoitteesi ja onnistu 100 päivässä!

tavoitteen saavuttaminen

Tästä päivästä on tasan sata (100) työpäivää tämän vuoden loppuun – mikäli teet viisipäiväistä työviikkoa ja pidät vapaina töistä tälle syksylle osuvat kaksi arkivapaata (itsenäisyyspäivä ja tapaninpäivä). Missä SINÄ haluaisit olla sadan työpäivän kuluttua? Oletko ajatellut, millaisten asioiden toteutuminen tämän syksyn aikana ja tämän vuoden loppuun mennessä laittaisivat sinut yrittäjänä hyppimään kattoon ja tuulettamaan tosissaan…?

Pysähdyin itse tämän kysymyksen äärelle viime viikolla pohtiessani syksyn suunnitelmiani sekä jo tilattuja ja sovittuja töitäni. Minkä minä haluaisin olevan totta sadan seuraavan työpäiväni jälkeen? Mihin haluaisin tällä työpanoksellani ja työasioihin ohjaamallani energialla päästä tänä syksynä? Mitä haluaisin olla kokenut, oppinut ja saanut aikaiseksi uuden vuoden kynnyksellä ollessani katsoessani tätä syksyä taaksepäin? Mikä saisi minut kokemaan suurta iloa, tyytyväisyyttä ja kiitollisuutta tästä syksystä ja kaikesta, mitä siihen on sisältynyt ja mihin se on minut kuljettanut? Mihin haluan keskittyä juuri nyt?

Todellinen ero ihmisten välillä on energia.
Luja tahto, vahva tavoite ja periksiantamaton määrätietoisuus
mahdollistavat lähes kaiken.
– Thomas Fuller

Aseta itsellesi tavoite ja saavuta se!

Jos haluaa onnistua, on tärkeää asettaa itselleen tavoitteita. Ilman tavoitteita kadottaa helposti suunnan eikä keskity olennaiseen – saattaa olla, että yrittää jotakin, mutta ei tietoisesti valitse laittaa vahvasti itseään peliin. Tavoitteet auttavat suuntaamaan energiaa tärkeisiin asioihin ja antaa eräänlaisen maaliviivan, jonka avulla näet, oletko onnistunut. Tavoitteet antavat toiminnallesi suunnan ja ovat sinulle tavallaan suunnistuksen maali, johon voit edetä syksyn aikana rastilta rastille tekojesi avulla.

Jotta pystyy saavuttamaan tavoitteen, on yrittäjän tärkeä osata asettaa niitä itselleen ja omalle yritystoiminnalleen. Se ei valitettavasti riitä, että toteaisi yksinkertaisesti “haluan tämän ja tämän” ja ainoastaan odottaisi niiden toteutuvan. Tavoitteiden määrittely on arvokas prosessi, joka alkaa sillä, että harkitset huolella, mitä haluat saavuttaa.

Yllätyin huomatessani, ettei minun ollutkaan kovin helppo määritellä selkeästi tavoitteeni tuntomerkkejä. Toki tiesin, että haluan toteuttaa jo sovitut asiakastyöni laadukkaasti ja asiakkaalleni parhainta mahdollista lisäarvoa tuottaen, kuten syksyn sisällöntuotanto liittyen yritystoimintaani ja yksityisvalmennuksessa olevien yrittäjien 100% tukena oleminen tapaamisten ja rajattoman sähköpostituen avulla. Mutta entä asiat, joita haluan olemassa olevien sitoumusten lisäksi (vaikka nekin jo tuottavat minulle tosiaankin suurta iloa!)? Mitä sellaista haluaisin toteutuvan, josta ei ole välttämättä kuin häivähdys mielessäni ja jotain hataria hajatelmia aivoissani? Mistä unelmoin tällä hetkellä ja miten tunnistaisin tämän syksyn omat tavoitteeni?

Kukaan muu ei voi asettaa tavoitteitasi sinun puolestasi. Vain itse määrittelemällä omat tavoitteesi voit vahvasti tukea itseäsi saavuttamaan jotain sellaista, jota aidosti haluat ja joka on juuri sinulle ja elämällesi merkitystä. Tavoite on silloin sinulle oikea, kun se motivoi, innostaa, kutkuttaa ja tuntuu jopa vähän uskomattomalta kuvitella toteutuvaksi. Se on sellainen, jonka todella haluaisit saavuttaa ja joka on samalla haasteellinen sekä saavutettavissa oleva. Hyvä tavoite saa sinut venymään mukavuusalueeltasi, kokeilemaan uutta ja innostumaan, vaikka vähän jännittäisikin.

Onnistuaksesi on onnistumisen tahtosi oltava suurempi kuin epäonnistumisen pelkosi.

— Näyttelijä Bill Cosby

Omat tavoitteeni syksylle

Millaisia tavoitteita sitten haluan asettaa itselleni ja omalle yritystoiminnalleni tälle syksylle? Tavoitteeni liittyvät edelleen yrittäjien liiketoiminnan ja oman hyvinvoinnin tukemiseen <3 Haluan auttaa satoja yrittäjiä parantamaan myyntiään, kannattavuuttaan ja omaa onnellisuuttaan. Teen tätä henkilökohtaisin yrittäjävalmennuksin, verkkovalmennuksin ja erilaisissa perustamissani yhteisöissä, mm. Yrittäjästä Yhdessäonnistujaksi Facebook-ryhmässäni.

Mihin sinä haluat keskittyä syksyllä? Millaisten asioiden toteutumisesta sinä haluat iloita vuoden vaihteessa? Kuulen suurella ilolla – olet tosi tervetullut kirjoittamaan minulle! Lähetä sähköpostia tai Facebookin yksityisviesti ja jaa unelmasi. Tiedäthän, että tavoitteiden toteutumisen todennäköisyys kasvaa moninkertaiseksi, kun jaat sen toiselle?

Valmistaudu onnistumaan!

Tytti

 

 

Tytti Laine
Someillaan?

Kommentit

Tytti Laine
Tytti Laine on yrittäjyyden moniosaaja, yrittäjävalmentaja ja yrittäjien onnistumisten vauhdittaja. Hän auttaa työkseen itsensä työllistäviä huipputyyppejä eli pienyrittäjiä tukemalla heidän yrittäjyys- ja digiosaamistaan, palveluidensa tuotteistusta ja hinnoittelua, kasvumahdollisuuksiaan sekä verkostoitumistaan. Tytti on luonut maksuttoman Enemmän euroja! -verkkokurssin, jonka kautta hän haluaa auttaa yrittäjiä saamaan yritystoiminnastaan enemmän iloa ja rahaa. Liity mukaan www.enemmaneuroja.fi ja valmistaudu onnistumaan!
Haluatko lisää intoa ja inspiraatiota? Onnistuu! Jätä tietosi