Webinaari – ei mennyt niinkuin Strömsöössä!

webinaari

Tiedättehän sen tunteen, kun olet suunnitellut jotain pitkään, hartaasti ja huolella ja sitten yhtäkkiä alkaakin tulemaan kapuloita rattaiden väliin oikein urakalla? Miten ihmeessä se voikaan aina mennä niin, että kun sattuu yksi kämmi, niin seuraavat mokat tulevat joskus vanavedessä? Varmaan jo arvasitte, että näinhän siinä kävi minullekin torstain webinaarissa…

Pidin tosiaan Toteuta tuottava digituote helposti ja halvalla – ilman valmista ideaa ja tekniikkaa -webinaarin torstaina. Webinaari veti mahtavan määrän ilmoittautuneita jo muutamassa päivässä ja olin ihan superinnoissani asiasta. Kiirehän tuli kuitenkin kylään webinaaria valmistellessa ja lisäsin vielä vettä myllyyn uusien ideoiden kera 🙂

Kiireestä huolimatta kaikki tuntui sujuvan kuin rasvattu – siihen asti kunnes huomasin puolitoista tuntia ennen webinaarin alkua lähettäneeni ilmoittautuneille edellisissä sähköpostiviesteissä virheellisen linkin webinaariin. Otin tähän webinaariin käyttöön uuden webinaariohjelman ja se pentele ei suostunutkaan yhteistyöhön kanssani ihan tuosta vaan. Kyllä sapetti, mutta äkkiä sitten vaan uutta viestiä ilmoittautuneille virheellisestä linkistä pahoitteluiden kera. Noh, se katastrofi saatiin ihan kohtuullisen hyvin vältettyä, vaikka varmasti muutamat yrittivätkin väärän linkin avulla paikan päälle.

Webinaari – mikä hässäkkä.

Testasin webinaarin toimivuuden vielä uudelleen, kun olin ajastanut sen oikeaan aikaan. Kaikki pelitti mainiosti! Sitten kello alkoi olemaan varttia vaille ja avasin webinaarin valmiiksi, koska olin kehottanut ilmoittautuneitakin saapumaan ajoissa paikalle. Alkuun tuntui menevän hyvin: diat näkyivät hyvin, ääni kuului ja kuva minusta oli näkyvissä. Juttelin siinä muutaman sanan mukavia ja päätin vaihtaa kuvan minusta koko näytön suuruiseksi. Painoin nappia ja yhtäkkiä aloin saamaan viestejä webinaarin chatistä: “Kuva katosi ja meni mustaksi ja ääntä ei kuulu”.

Pieni paniikki alkoi nostaa päätään ja kokeilin kaiken maailman nappeja ja painikkeita, mutta mikään ei tuntunut auttavan. Chatissä huudetaan, että “mitä ihmettä” ja että “olipa lyhyt webinaari”. Päätän, että suljen webinaarin kokonaan ja kokeilen avata sen uudelleen. Saan sen auki, mutta sielläkään ei kuulemma näy eikä kuulu mitään vaan tiimalasi vaan pyörii keskellä ruutua, vaikka minulla kaikki näkyy toimivan moitteettomasti. Ei hiton hitto! Suljen vielä tämänkin lähetyksen ja avaan vielä uuden muutamilla uusilla asetuksilla. Kysyn varovaisesti, että näkyykö ja kuuluuko nytkään? Ja chatistä alkaa vihdoin virtaamaan vastauksia, että “kuuluu ja näkyy”. Voi sitä helpotuksen määrää, joka minut valtasi (helpotus kuuluu selvästi äänestänikin, jos kuuntelet webinaarin nauhoituksen)! Saan kuitenkin viestejä, että osa osallistujista on jäänyt jonnekin matkan varrella, kun päivitin webinaaria pariin otteeseen. Minut valtaa murheellisuus ja häpeä, mutta ei auta kuin aloittaa webinaari ja yrittää viedä se kunnialla loppuun.

Webinaari sujui hyvin alun ongelmista huolimatta ja sain ilokseni paljon positiivista palautetta webinaarin lopussa. Webinaarista oli kuulemma ollut hyötyä ja se inspiroi monia aloittamaan oman digituotteen teon.

Tässä muutamia palautteita webinaarista:

“Hauska huomata se, että aikaisemmin olisin sanonut ettei digituotteet ole mun juttu, mutta nyt olen kiinnostunut.” – Leena

“Hei, kiitos! Paljon ajateltavaa ja innostavaa.” – Heidi

“Hei kiitos kovasti, heräsi paljon ideoita ja inspiraatiota!” – Anna

“Kiitos Tytti, sinulla on homma hanskassa.” – Elina

“Kiitos! Ihan huippu! :)” – Heli

Luulit jo varmaan, että vastoinkäymiset loppuivat tähän? Ehei, ei kahta ilman kolmatta, niinhän sitä sanotaan! Webinaari päättyi ja sen aikana lähetin vielä sähköpostiviestin, jossa oli linkki Enemmän euroja verkosta! -verkkovalmennukseni ilmoittautumissivulle, jonne voi nyt myös ilmoittautua. Sähköpostiini alkaa saapumaan viestejä, että linkki vie ihan jonnekin muulle sivulle. Käyn tarkistamassa linkin ja totta, se vie ihan väärään osoitteeseen. Voi moro. Päässäni alkaa raksuttaa, että mitäs nyt tehdään. Vastaan äkkiä yrittäjille, jotka linkistä ilmoittivat ja lisään mukaan oikean linkin. Keksin hätäratkaisun, jonka avulla kiinnostuneet pääsevät linkistä oikeaan paikkaan ja niin on sekin kämmi minimoitu.

Päivän opit

Ensinnäkin vielä kerran suuret pahoittelut kaikille, jotka joutuivat tämän hässäkän osallisiksi! Lupaan kautta kiven ja kannon ottaa tästä mahdollisimman paljon oppeja jatkoon! Vaikka ilta tuntui ajoittain, suoraan sanottuna, ihan kauhealta, olen silti onnellinen! Opin taas rutkasti uutta ja toivon, että saan jossain vaiheessa jakaa tämänkin päivän opit sinun kanssasi, vaikka jo Enemmän euroja verkosta! -valmennuksessa? Olen myös ylpeä itsestäni, etten jää märehtimään asioita vaan toimin heti asioiden korjaamiseksi. Ja että olen uskaltanut lähteä myös hakemaan apua ja löytänyt loistavia tyyppejä tiimiini, joilta saan apua ja tukea!

Näin tästäkin päivästä selvittiin! Haluatko nähdä, millainen webinaarista tuli kaikkien näiden vaiheiden jälkeen? Klikkaa mukaan webinaariin täältä, niin lähetän sinulle paluuviestinä (toimivan!) linkin webinaariin 😉

Onnistutaan yhdessä!

Tytti *

P.S. Haluatko kehittää digibisnestäsi ja kuulla toimivat keinot oman digituotteesi luomiseen? Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan Enemmän euroja verkosta! -valmennukseen tästä. Eikö ole mukavaa, kun joku on jo tehnyt virheet ennen sinua ja jakaa ne sinulle, jotta sinä pystyt välttämään samat sudenkuopat? 😀

Someillaan?

Tytti Laine

Tytti Laine on yrittäjyyden moniosaaja, yrittäjävalmentaja ja yrittäjien onnistumisten vauhdittaja. Hän auttaa työkseen itsensä työllistäviä huipputyyppejä eli pienyrittäjiä tukemalla heidän yrittäjyys- ja digiosaamistaan, palveluidensa tuotteistusta ja hinnoittelua, kasvumahdollisuuksiaan sekä verkostoitumistaan.

Tytti on luonut maksuttoman Enemmän euroja! -verkkokurssin, jonka kautta hän haluaa auttaa yrittäjiä saamaan yritystoiminnastaan enemmän iloa ja rahaa. Liity mukaan www.enemmaneuroja.fi ja valmistaudu onnistumaan!
Tytti Laine
Someillaan?

Kommentit

Tytti Laine
Tytti Laine on yrittäjyyden moniosaaja, yrittäjävalmentaja ja yrittäjien onnistumisten vauhdittaja. Hän auttaa työkseen itsensä työllistäviä huipputyyppejä eli pienyrittäjiä tukemalla heidän yrittäjyys- ja digiosaamistaan, palveluidensa tuotteistusta ja hinnoittelua, kasvumahdollisuuksiaan sekä verkostoitumistaan. Tytti on luonut maksuttoman Enemmän euroja! -verkkokurssin, jonka kautta hän haluaa auttaa yrittäjiä saamaan yritystoiminnastaan enemmän iloa ja rahaa. Liity mukaan www.enemmaneuroja.fi ja valmistaudu onnistumaan!