Vuosisuunnitelma, mitä saat, jos teet sen hyvin?

vuosisuunnitelma

Yrittäjän vuosisuunnitelma. Joku voi pitää sen tekemistä turhana haaveiluna, kun asiat ei ikinä mene, kuten on suunnitellut. On totta, ettei kaikki menekään. Olisihan se aika tylsääkin, kun tietäisi aina tasan tarkkaan, mitä tapahtuu.

Valtaosa asioista kuitenkin menee, kuten olet suunnitellutkin. Kun oikeasti miettii, mitä haluaa yrittäjänä uudelta vuodelta ja kirjaa sen myös ylös, tulee se todennäköisemmin myös todeksi.

Mitä hyödyt, kun vuosisuunnitelma on huolella tehty?

Voit lopettaa päämäärättömän ajelehtimisen

Jos sinulla ei ole minkäänlaista suunnitelmaa, vuosi voi helposti mennä ajelehtimiseksi. Jos annat bisneksesi (ja itsesi) ajelehtia, luultavasti vaan teet sen välttämättömän ja ehkä uudet kokeilut, yhteistyöt ja tapahtumat jäävät vähiin tai kokonaan paitsioon.

Kun sinulla on vuosisuunnitelma, sinun on helppo palauttaa mieleesi vuoden mittaan, mikä oli päämääräsi ja ennen kaikkea, mitä haluat saavuttaa tänä vuonna. Jos ehdit käydä jo vähän harhapolulla, ehdit vielä mainiosti kääntää kompassin oikeaan suuntaan!

Voit saavuttaa sen, mitä oikeasti haluat

Sanonta kuuluu, että hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Se ei voisi pitää enempää paikkaansa! Harvemmin asioita tapahtuu, jos niitä ei edes suunnittele tai sano ääneen. Kukaan ei tule sinua kotoa hakemaan tai tuo sinulle jotain ratkaisua haasteeseesi tarjottimella, vaikka se hienoa olisikin! Kun teet vuosisuunnitelmastasi realistisen, mutta silti hiukan kunnianhimoisen, tulet myös toimineeksi sen mukaan 😉

Saat lisää rahaa ja asiakkaita

Kun olet suunnitellut huolella seuraavat askeleesi kohti tavoitteitasi, se näkyy myös asiakkaillesi! Suunnittelu näkyy asiakkaillesi sinusta hohtavana varmuutena ja he luottavat siihen, että sinä tiedät mitä teet, milloin teet ja miksi teet. Ja kun he luottavat, he myös ostavat ja sana kiirii ja uusia maksavia asiakkaita tulee.

Vaikka teetkin vuoden alussa koko vuoden kattavan suunnitelman, se ei tarkoita sitä, etteikö sitä voisi muuttaa ajan mittaan. Päinvastoin! Sitä kannattaakin arvioida matkan varrella ja päivittää tarpeen mukaan.

Haluatko tehdä vuosisuunnitelman, joka motivoi oikeasti tekemään oikeita asioita?

Tule mukaan maksuttomaan Unelmiesi vuosi 2020 -työpajaan, jossa luot alle kahdessa tunnissa oman unelmiesi vuoden suunnitelmasi minun ja asiakkaitteni esimerkkien vauhdittamana.

Verkossa toteutettavassa työpajassa poimin esimerkkejä osallistujilta ja autan heitä luomaan omaa suunnitelmaansa – ja näiden esimerkkien avulla osaat luoda omasi.

Varaa paikkasi työpajaan tästä!

Lämpimästi tervetuloa!

Tytti Laine
Someillaan?

Kommentit

Tytti Laine
Tytti Laine on yrittäjyyden moniosaaja, yrittäjävalmentaja ja yrittäjien onnistumisten vauhdittaja. Hän auttaa työkseen itsensä työllistäviä huipputyyppejä eli pienyrittäjiä tukemalla heidän yrittäjyys- ja digiosaamistaan, palveluidensa tuotteistusta ja hinnoittelua, kasvumahdollisuuksiaan sekä verkostoitumistaan. Tytti on luonut maksuttoman Enemmän euroja! -verkkokurssin, jonka kautta hän haluaa auttaa yrittäjiä saamaan yritystoiminnastaan enemmän iloa ja rahaa. Liity mukaan www.enemmaneuroja.fi ja valmistaudu onnistumaan!
Haluatko lisää intoa ja inspiraatiota? Onnistuu! Jätä tietosi