Työtä on mielin määrin, mutta miten saada lisää vapaa-aikaa?

vapaa-aikaa

Vapaa-aika on aivan äärettömän tärkeää etenkin yrittäjille, joille töitä tuntuu kasaantuvan vielä enemmän kuin muille. Onneksi vapaa-aikaa on opittu arvostamaan enemmän kuin ennen. Vapaa-aikaan ollaan totta tosiaan valmiita panostamaan, mutta liian harva sitä kuitenkaan konkreettisesti tekee. Kumman seuraavista vaihtoehtoisista päivistä sinä haluaisit?

Meneekö päiväsi suunnin piirtein näin?

Kello lyö kuutta tai seitsemää, herätyskello soi ja tunnet olevasi väsynyt ja ehkä vähän kireä, vaikka olet (omasta) mielestäsi nukkunut tarpeeksi. Haluaisit lukea päivän uutiset rauhassa lehdestä tai netistä ja syödä samalla kunnon aamiaisen, mutta sellaiseen luksukseen ei ole tänäänkään aikaa. Aamu alkaa siis tavalliseen tapaan kauhealla kiireellä ja suhaamisella eli ensin pystykaffeet/-teet, ekat vaatteet päälle, mitä kaapista käteen osuu, nopea vilkaisu peiliin, että näyttää suunnilleen ihmiseltä ja sitten tuhatta ja sataa ovesta pihalle. Hyvä, kun ehtii sanomaan läheisilleen huomenta.

Työpäivä menee ohi hujauksessa, suunnilleen samaa kaavaa noudattaen. Päivä on jo vaihtunut pitkälle iltaan, kun vihdoin avaat kotioven. Olet aivan poikki ja loppu, mutta vielä pitäisi hoitaa muutama juokseva asia. Nälkä kuitenkin kurnii vatsassa ja pohdit, oletkohan ehtinyt tänään edes syömään (ainakaan mitään järkevää)? Kauhot suuhusi äkkiä jotain nopeaa ja jatkat hommia. Läheisesi ovat jo menneet pehkuihin ja huomaat itse istuvasi vieläkin töiden äärellä hiljaisessa ja pimeässä asunnossa. Kömmit itsekin vihdoin sänkyyn vain huomaamaan, ettet saa unta, koska käyt seuraavan päivän to do-listaa läpi mielessäsi. Kyllä se uni sitten vihdoinkin tavoittaa, mutta vähän turhaan myöhään.

Jaaa, sitten taas heräät seuraavaan päivään ja sama ruljanssi toistuu… Ei kiva?

Ajatellaanpa hetki. Mitä, jos asiat olisivatkin toisin?

Vaihtoehtoinen päivän kulku voisi mennä näin. Heräät kuuden tai seitsemän aikoihin virkeänä ja innolla odottaen, mitä päivä tuo tullessaan. Hyppäät sängystä, teet kunnon venytykset ja puet mukavat kotivaatteet ennen kuin suuntaat keittiöön. On upea aurinkoinen päivä, joka vaan lisää mainiota virettäsi. Laitat kahvin tai teen tulemaan ja sen herkullinen tuoksu täyttää koko keittiön. Olet jo etukäteen päättänyt, että teet töitä tämän päivän kotoa käsin, joten ehdit nauttia lempiaamupalasi rauhassa päivän uutisia lukien.

Herkullisen aamiaisen nautittuasi, aloitat päivän työt intoa puhkuen. Tsekkaat ensimmäiseksi, miten kauppa on käynyt verkossa. Huomaat, että tuotteesi ovat myyneet hyvin ja rahaa on taas kilissyt tilille (jopa sillä aikaa, kun olet ollut unten mailla). Siinä kotona päivän toisen kahvikupin äärellä, tajuat, kuinka onnellinen olet siitä, että päätit vihdoin panostaa digibisnekseen ja hyödyntää osaamistasi myös verkossa. Tästä haltioituneena alat suunnittelemaan seuraavan (jo valmiin ja helposti syntyneen) tuotteesi lanseerausta ja siihen liittyvää markkinointia. Olet nimittäin aivan varma, että tästä tulee vieläkin parempi kuin edellisistä.

Katsot kelloa ja se näyttää puolta päivää, koska on niin upea ilma, päätät lähteä pienelle kävelylenkille läheiseen puistoon tai metsään. Tulet takaisin happihyppelyltä ja toteat sen tehneen terää ja saitpa lenkin aikana muutaman hyvän uuden ideankin lanseeraukseen liittyen. Kiiruhdat työpisteesi ääreen ja kirjoitat ideat ylös ennen kuin ne unohtuu. Jatkat hommia vielä muutaman tunnin, pidät verkkotapaamisen ihanan asiakkaan kanssa ja kirjoitat viimeiseksi ylös suunnitelman, mitä aiot tehdä huomenna. Sitten alat valmistamaan itsellesi ja läheisille maittavaa illallista. Läheisesi saapuvat ja syötte rauhallisesti yhdessä herkullisen aterian päivän tapahtumia toisillenne kerraten. Ruuan jälkeen päätätte katsoa yhdessä hauskan leffan. Leffan jälkeen on otollinen aika painua pehkuihin. Saat unen päästä kiinni heti.

Haluatko lisää vapaa-aikaa ja nauttia elämästä?

Miltä kuulosti? Ja ei, jälkimmäinen ei ole utopiaa tai saavuttamaton haaverakennelma, vaan täysin mahdollista sinunkin saavuttaa! Ehkä saitkin jo kiinni, että viittaan digibisnekseen ja siihen panostamiseen. Jos haluat päättää itse päivän kulkusi ja nauttia elämästä töidenkin keskellä, kannustan panostamaan digibisnekseen! Voin viettää itsekin jälkimmäisen esimerkin kaltaisia päiviä hyvällä omalla tunnolla ja silti työt etenee ja pankkitili kiittää 🙂 Kaikki on digibisneksen ansiota!

Miten on, haluatko panostaa digibisnekseesi? Siinä tapauksessa tule mukaan MAKSUTTOMAAN webinaariini, jossa kerron sinulle, Toteuta tuottava digituote helposti ja halvalla – ilman valmista ideaa ja tekniikkaa. Tee osaamisestasi menestystarina!

Webinaari pidetään verkossa torstaina 1.2 klo 18. Valmistaudu jatkossa nauttimaan lisääntyneestä vapaa-ajastasi ja sitä myöden elämästä! 😉

Klikkaa itsesi mukaan maksuttomaan webinaariin TÄSTÄ!

Olet lämpimästi tervetullut!

Tytti *

P.S. Onko sinulla kysymyksiä, joihin kaipaisit vastauksia ja näkökulmia liittyen oman osaamisen tuotteistamiseen digituotteeksi (verkkokurssi, äänite, e-kirja, webinaari) tai digibisneksessä menestymisessä? Jätä minulle sinua mietityttävä kysymyksesi täällä, niin voin mahdollisesti vastata mieltäsi arvelluttavaan kysymykseen webinaarissa 😉

Tytti Laine
Someillaan?

Tytti Laine

Tytti Laine on yrittäjyyden moniosaaja, yrittäjävalmentaja ja yrittäjien onnistumisten vauhdittaja. Hän auttaa työkseen itsensä työllistäviä huipputyyppejä eli pienyrittäjiä tukemalla heidän yrittäjyys- ja digiosaamistaan, palveluidensa tuotteistusta ja hinnoittelua, kasvumahdollisuuksiaan sekä verkostoitumistaan.

Tytti on luonut maksuttoman Enemmän euroja! -verkkokurssin, jonka kautta hän haluaa auttaa yrittäjiä saamaan yritystoiminnastaan enemmän iloa ja rahaa. Liity mukaan www.enemmaneuroja.fi ja valmistaudu onnistumaan!
Tytti Laine
Someillaan?
Tytti Laine
Tytti Laine
Tytti Laine on yrittäjyyden moniosaaja, yrittäjävalmentaja ja yrittäjien onnistumisten vauhdittaja. Hän auttaa työkseen itsensä työllistäviä huipputyyppejä eli pienyrittäjiä tukemalla heidän yrittäjyys- ja digiosaamistaan, palveluidensa tuotteistusta ja hinnoittelua, kasvumahdollisuuksiaan sekä verkostoitumistaan. Tytti on luonut maksuttoman Enemmän euroja! -verkkokurssin, jonka kautta hän haluaa auttaa yrittäjiä saamaan yritystoiminnastaan enemmän iloa ja rahaa. Liity mukaan www.enemmaneuroja.fi ja valmistaudu onnistumaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *