Yrittäjä, suunnittele ja onnistu!

suunnittelu onnistuminen

Jos matkustaisit autolla ajamaan kotoasi vaikka Barcelonaan, lähtisitkö matkaan ilman karttaa tai reittisuunnitelmaa? Niinpä, todennäköisesti et. Entä jos haluat vaikkapa päästä yritystoiminnassasi eteenpäin, luoda jotain kokonaan uutta tuotetta tai palvelua tai olla tyytyväisempi siihen, miten käytät aikaasi? Käytätkö siinä jotain karttaa tai reittisuunnitelmaa?

Olen viimeisten viikkojen aikana pohtinut omaa ajankäyttöäni ja keskustellut asiasta useiden valmennuksissani olevien yrittäjien kanssa. Monet (välillä myös peilistäni näkyvä työkaverini!) kokevat, että aika kuluu monien ei-niin-merkityksellisten asioiden parissa ja sellaiset asiat, joita HALUAISI edistää, jäävät viikosta toiseen odottamaan vuoroaan. Koetko sinä tällaista?

On kovin ymmärrettävää, että elämässämme on monia meille tärkeitä asioita, jotka myös ottavat osuutensa viikkomme 168 tunnista. On lasten saattamista kouluun ja kuljettamista harrastuksiin, koiran lenkittämistä, kaupassakäyntiä, asiakkaiden palvelemista, yritykseen liittyviä toimistohommia, ruuan valmistamista ja ehkä lempiohjelmia televisiossa. Joskus on ehkä tärkeä myös nukkuakin 🙂 Päivät hurahtavat vauhdilla ohi ja seuraava päivä toistuu ehkä monin tavoin samanlaisena kuin eilinenkin. Mihin jäivät sellaiset tärkeät asiat ja omat tavoitteet, jotka joskus välillä pilkahtelevat mielessä?

Ehkä tunnistat jotain seuraavista?

  • Jaa että markkinointi? Ei asiakkaita liikaa ole, mutta en minä ehdi mitään markkinointia mietiskellä.
  • Kyllä minä vuoden alussa päätin, että tänä vuonna luon uuden palvelukokonaisuuden, mutta eihän sitä nyt VIELÄ ole ehtinyt aloittamaan
  • Lupasin kyllä vihdoin aloittaa liikkumisen tänä syksynä, mutta ei vielä marraskuun puoliväliin mennessä ole tullut pahemmin aloitettua…
  • Koen tosi paljon surua ja pettymystä, kun en ole vieläkään lähtenyt konkreettisesti tekemään unelmiani todeksi – ja olen halunnut sitä jo monta vuotta. Mutta missä ihmeen välissä minä sille aikaa löytäisin?

Jos aikaa ei ole itselle tärkeille asioille, sitä on järjestettävä. Miksi? Elämä on liian lyhyt hukattavaksi. Mikäli koet, että suurin osa ajastasi menee sellaisten asioiden, ihmisten ja töiden parissa, jotka eivät vie sinua elämässäsi eteenpäin tai anna sinulle SUURTA tyytyväisyyttä, on tärkeää ottaa arjessa todellisia askelia muutoksen polkua pitkin.

Kuulen erittäin mielelläni sinusta ja kokemuksistasi! Voit lähettää minulle postia tytti(@)tyttilaine.fi tai kommentoida asiaa Yrittäjästä yhdessäonnistujaksi -ryhmässä Facebookissa. ♥

Tiesitkö muuten, että 60 % yrittäjistä, jotka suunnittelevat, saavat myös liikevaihtoansa kasvatettua nopeimmin?

Sekä sinun että yritystoimintasi hyvinvoinnin tueksi,

Tytti *

tyttilaine.fi

Tytti Laine
Someillaan?

Kommentit

Tytti Laine
Tytti Laine on yrittäjyyden moniosaaja, yrittäjävalmentaja ja yrittäjien onnistumisten vauhdittaja. Hän auttaa työkseen itsensä työllistäviä huipputyyppejä eli pienyrittäjiä tukemalla heidän yrittäjyys- ja digiosaamistaan, palveluidensa tuotteistusta ja hinnoittelua, kasvumahdollisuuksiaan sekä verkostoitumistaan. Tytti on luonut maksuttoman Enemmän euroja! -verkkokurssin, jonka kautta hän haluaa auttaa yrittäjiä saamaan yritystoiminnastaan enemmän iloa ja rahaa. Liity mukaan www.enemmaneuroja.fi ja valmistaudu onnistumaan!
Haluatko lisää intoa ja inspiraatiota? Onnistuu! Jätä tietosi