Paljastus – miten minä olen vähentänyt stressiäni 80%?

Exhausted businesswoman having a headache.

Stressi ja yrittäjä liittyvät valitettavan usein yhteen, sillä yrittäjän työ ja arki sekä niiden tasapainottaminen on usein haasteellista. Kiireestä ja tekemättömistä töistä aiheutuu stressiä, josta seuraa monia erilaisia oireita.  Stressiä voi kuitenkin hallita ja hoitaa, jolloin se ei aiheuta uupumusta ja väsymystä ja niiden kautta fyysisiä oireita, jotka rajoittavat työskentelyä ja elämästä nauttimista. 

Stressin keskellä itsestä huolehtiminen unohtuu helposti ja se kaikki näkyy kehossa jännityksenä, lihaskireytenä ja monina muina fyysisinä oireina. Kiireen keskellä ei yleensä ehdi tai jaksa huolehtia omasta fyysisestä hyvinvoinnista ja ollaan kierteessä, jolloin jaksaminen niin henkisesti kuin fyysisestikin joutuu usein äärirajoille. 

Stressin oireiden hoitoon löytyy monia eri keinoja ja kannattaakin miettiä vaihtoehdot, jotka sopivat itselle parhaiten. Minulle toimivia keinoja ovat muun muassa ulkoilu riittävän ajoissa päivän aikana, mindfulness-harjoitukset mobiilisovelluksella, töiden selkeä suunnittelu, työajan rajaamiset (esimerkiksi enintään klo 18 saakka) ja nykyisin myös Neurosonic-hoitopatja.

Olet ehkä kuullut, että keväällä 2018 sairastuin ja olin eriskummallisten vaivojen vuoksi sairauslomalla 10 viikkoa. Voit lukea kirjoittamani blogikirjoitukseni elämäni kummallisimmasta kesästä täältä. Jälkikäteen päättelin, että koko tilanteen suurin osatekijä oli Järjetön Stressi, jota koin kevään aikana. Sairauslomani aikana etsin ja halusin todella löytää apukeinoja, joilla saan tuettua hyvinvointiani ja vähennettyä stressiä myös pysyvämmin jatkossa. Olen iloinen, että löysin Neurosonicin mobiilipatjan, jonka ensin vuokrasin ja sitten erittäin tyytyväisten käyttökokemusten jälkeen hankin omaksi kesällä 2018. 

Olen edelleen Neurosonic-patjan ahkera käyttäjä – hoitopatja on käytössäni lähes vuoden jokaisena päivänä ja joskus jopa useampia kertoja päivässä. Patja ei ole tarkoitettu nukkumiseen, vaan se on hoitoväline, jolla voi edistää omaa hyvinvointia kotona tai vaikkapa toimistolla. Patjan toimintaa ohjataan langattomasti mobiilisovelluksen kautta. Sovelluksessa on useita valmiita ohjelmia, joista voi valita itselle kulloinkin sopivimman vaihtoehdon. Ohjelmat ovat kestoltaan kymmenestä minuutista reiluun puoleen tuntiin. Niiden avulla voi rentoutua, aktivoida kehoa tai auttaa kehoa palautumaan rasituksesta. 

Patja sopii monenlaisille ihmisille, jotka haluavat investoida omaan hyvinvointiinsa. Sitä voidaan käyttää myös aiheenvaihdunnan aktivointiin, lihasten lämmittelyyn tai vaikkapa vireystilan kohottamiseen työpäivän jälkeen. 

Parempi unenlaatu ja palautuminen

Unenlaatu ja riittävä uni ovat tärkeitä asioita stressin hallinnan kannalta (voin todellakin todistaa tämän!). Silloin, kun stressi vaivaa, on vaikea saada unta ja asiat saattavat valvottaa keskellä yötä. Neurosonic- mobiilipatjan ohjelmilla voi valita omaan aikatauluun ja tarpeeseen sopivimman ohjelman – vaikka jopa keskellä yötä! Hoidolla ei vaikuteta suoraan mieleen ja laukkaaviin ajatuksiin, vaan sen teho perustuu nimenomaan kehon kautta tapahtuvaan hoitomuotoon. Teknologian avulla on kehitetty tehokas hoitomuoto nimenomaan unettomuuden ja stressin hoitoon. 

Neurosonicin patjaa voi siis käyttää itselle parhaiten sopivassa paikassa – itselleni paras paikka sille on tällä hetkellä löytynyt olohuoneesta, jossa pidän taukoja päivän aikana ja nautin rentoutuksesta myös illalla. Jotta patjasta on apua, on tietysti tärkeää ottaa hetki aikaa itselle – ja sitten voikin vain maata patjalla. Alkuun voi olla hankalaa osata asennoitua siihen, että vain patjaa käyttämällä voi hoitaa stressiä ja oman ajan ottaminen voi tuntua haasteelliselta. Mutta kuten lähes kaikkien asioiden kanssa, myös tämän kanssa, huomasin ainakin itse pian, että säännöllinen käyttö toi niin paljon hyötyä paremman palautumisen, paremman unenlaadun sekä rentoutumisen muodossa, että huomasin sen olevan todella kannattava investointi omaan hyvinvointiin ja jaksamiseen. Kun patjaa on käyttänyt niin, että sen käytöstä on muodostunut itselle rutiini, huomaa, että yöunet ovat parantuneet ja samalla seuraavana päivänä saa paljon enemmän aikaan, kun olo on energisempi. Patja toimii mielestäni myös täydellisenä taukopaikkana – jo 10 minuutin tehonokosetkin saa ihmeitä aikaan! 

Vaikuttava ja tutkittu menetelmä

Neurosonic-matalataajuushoito, johon tämän hoitopatjan toiminta perustuu, on suomalainen keksintö. Matalataajuushoito vaikuttaa stressiin kehon omien fysiologisten keinojen kautta. Värähtely aktivoi parasympaattista hermostoa, jota stimuloimalla voidaan vähentää stressin aiheuttamia negatiivisia vaikutuksia. Menetelmän taustalla on useita tutkimuksia, joiden perusteella Neurosonicin patjan käyttöä on helppo suositella. 

On toki tärkeä muistaa, että Neurosonic-patja ei ole lääkinnällinen laite, eikä sillä voida korvata lääketieteellistä hoitoa tai poistaa tuki- ja liikuntaelimistön juurisyitä, mutta se toimii tehokkaasti lääketieteellisten hoitojen tukimuotona mm. lievittämässä kipua ja elvyttäen verenkiertoa sekä aineenvaihduntaa. 

Patjan hankinta

Patjasta on kaksi eritehoista versiota. Molemmilla versioilla voi tehokkaasti lievittää stressin oireita sekä hoitaa unihäiriöitä. Korkeatehoisempi Neurosonic Plus -patja vaikuttaa tehokkaasti aineenvaihduntaan, lihasjännitykseen, lihasväsymykseen sekä palautumiseen. Patjaa voi käyttää koko perhe, se sopii lähes jokaiselle.

Voin sanoa, että Neurosonicin patja on ainakin minulle ollut todellakin hintansa arvoinen investointi. Ymmärrän hyvin, että alussa saattaa hyvinkin mietityttää, että onko patja todella hintansa arvoinen, mutta oman kahden vuoden käyttökokemuksen perusteella voin todella suositella sen käyttöä jokaiselle, joka haluaa panostaa omaan hyvinvointiinsa ja siihen, ettei stressi enää hallitse päivittäistä elämää.

Patjan voi sekä vuokrata omaan käyttöön kuukausihinnalla tai ostaa omaksi. Lisätietoja löydät osoitteesta www.neurosonic.fi Käyttämällä kassalla Yhdessäonnistujat -koodia, saat 500€ alennuksen korkeatehoisista patjoista toukokuun loppuun saakka. Suosittelen lämpimästi! Kaikki koodillani tilanneet pääsevät lisäksi Yrittäjä & hyvinvointi -verkkokurssilleni maksutta (arvo 125€+alv) tukemaan omaa hyvinvointia,  vähentämään stressitekijöitä ja jakamaan toisilleen parhaita vinkkejä stressin vähentämiseen ja hyvinvoinnin vahvistamiseen liittyen <3 

 

Yhteistyössä Neurosonicin kanssa. Pelkkä linkin klikkaaminen ei vielä velvoita sinua mihinkään eli voit turvallisesti klikata sinua kiinnostavia kohtia kirjoituksistani. Mikäli päätät ostaa tuotteen, saan suosittelusta provision – mutta voit luottaa siihen, että en koskaan suosittele mitään, mitä en ole itse kokeillut ja todella hyväksi havainnut <3  – Tytti

Tytti Laine
Someillaan?

Kommentit

Tytti Laine
Tytti Laine on yrittäjyyden moniosaaja, yrittäjävalmentaja ja yrittäjien onnistumisten vauhdittaja. Hän auttaa työkseen itsensä työllistäviä huipputyyppejä eli pienyrittäjiä tukemalla heidän yrittäjyys- ja digiosaamistaan, palveluidensa tuotteistusta ja hinnoittelua, kasvumahdollisuuksiaan sekä verkostoitumistaan. Tytti on luonut maksuttoman Enemmän euroja! -verkkokurssin, jonka kautta hän haluaa auttaa yrittäjiä saamaan yritystoiminnastaan enemmän iloa ja rahaa. Liity mukaan www.enemmaneuroja.fi ja valmistaudu onnistumaan!
Haluatko lisää intoa ja inspiraatiota? Onnistuu! Jätä tietosi