Miten onnistua elämänmuutoksessa? 6 vinkkiä!

elämänmuutos

Monet meistä haaveilevat ainakin jossakin kohtaa elämäänsä tekevänsä elämänmuutoksen. Elämänmuutos tarkoittaa sitä, että ihminen tekee päätöksen muuttua tai muuttaa jotain omassa elämässään. Muutos voi olla tosi merkittävä, se voi joskus olla myös helppo ja lähes luonnostaan tapahtuva asia.

Elämänmuutos voi liittyä painonpudottamiseen ja liikkumisen lisäämiseen tai se voi olla jotain ihan muuta kuten tupakanpolton lopettaminen tai oman ajankäytön parantaminen. Vain sinä tiedät, miten haluat omaa elämääsi muuttaa paremmaksi! Mutta miten ihmeessä elämänmuutoksessa voisi onnistua helpommin ja varmemmin?

Oma viimeisin elämänmuutokseni 

Kuten kirjoitin aiemmassa postauksessani, halusin loppusyksystä saada lisää virtaa, liikettä niveliin ja parempaa oloa omaan kehooni. Olin jo jokin aikaa halunnut saada itseäni liikkeelle: ilmoittauduin syksyn aluksi viikottaiseen jumppaan (jossa harvoina viikkoina tulin kuitenkaan käyneeksi, “oli just jotain muuta silloin”) ja etsin sopivia kotikuntoiluohjelmia (kuten kyykkyhaasteen ja lankkuhaasteen, jota ei tullut tehtyä kuin kerran…). Onkohan sinulla koskaan käynyt näin?

Aloin olla itseeni varsin turhautunut. Kuten elämässä joskus tapahtuu, “opettaja ilmestyy silloin, kun oppilas on valmis”. Silmiini osui ilmoitus ystäväni Maijun Tehostartti-valmennuksen alkamisesta – eikä minun tarvinnut epäillä hetkeäkään. Hinta oli jopa mielestäni “naurettavan halpa” siitä hyvästä, että todellakin saisin elämänmuutoksen vihdoin aikaiseksi. Olin todella motivoitunut ja todellakin VALMIS muuttumaan!

Tiesin, että olin valmis ponnistelemaan tulosteni eteen – halusin muutosta! Kerroin kuntoilu- ja ruokavalio-ohjelmasta puolisolleni ja toivoin joustoa sekä tukea kuudelle viikolle varsinkin perheemme ruokailujen toteutumisen osalta – halusin keskittyä huolehtimaan varsinkin itsestäni ja jättämään muita perheenjäseniä väliaikaisesti vähemmälle huomiolle <3 Kuuden viikon ohjelman ajalle osuivat mm. appiukon syntymäpäivät ja hyvän ystäväporukan pikkujoulut, joissa tein molemmissa selkeän päätöksen “repsahtaa pienimuotoisesti tietoisesti ja omalla valinnalla”, koska tein muutosta ennen kaikkea elämääni, en juuri kuuden viikon tulosta varten. Opettelin siinä(kin) asiassa armollisuutta itseäni kohtaan! Suhtauduin pieniinkin etenemisen merkkeihin positiivisesti ja kannustavasti – “hyvä Tytti!” oli kannustushuutonikin treenien jälkeen itselleni 🙂

Miten onnistun elämänmuutoksessa? 

Tässä kuusi vinkkiä elämänmuutoksessa onnistumiseen:

  1. Muutosta suunnitellessasi kysy itseltäsi, mitä olet oikeasti valmis tekemään muutoksen eteen? Ole realistinen vastauksissasi, niin pysyvässä elämänmuutoksessa onnistuminen on entistäkin todennäköisempää.
  2. Kerää tietoa muutokseen liittyvistä asioista ja sen jälkeen muokkaa niitä omaan elämääsi sopiviksi. Esimerkiksi jos tarkoitus on lisätä liikuntaa niin toisille sopii aamutreenit paremmin kuin iltatreenit. Älä kuitenkaa sovella liikaa – jos olet vaikka mukana selkeässä ohjelmassa, jossa on esimerkiksi ohjeet liikunnan määrään ja ravinnon laatuun, onnistut varmasti paremmin noudattamalla ohjeita!
  3. Kerro rohkeasti läheisillesi, että aiot toteuttaa muutoksen ja pyydä heiltä samalla tukea sen toteuttamiseen. Läheisten kannustaminen tuo lisää virtaa tekemiseesi, kunhan käännyt sinua kannustavien ihmisten puoleen! Muista kannustaa myös itseäsi ja antaa itsellesi säännöllisesti tunnustusta saavutuksistasi!
  4. Ole itsellesi armollinen muutosmatkallasi. Älä missään nimessä sorru mollaamaan itseäsi mahdollisista repsahduksista tai ei-niin-täydellisistä suorituksista. Niitä voi joskus sattua, mutta on tärkeää ymmärtää, että ne eivät ole epäonnistumisia vaan eteesi tulleita asioita tärkeän matkasi varrella. Opit niistä joka kerta lisää!
  5. Varmista, että muutostavoitteesi on sellainen, että sinulla riittää innostusta ja motivaatiota sen toteuttamiseen. Jos tuntuu, ettei sinulla ole tarpeeksi motivaatiota päättämäsi muutoksen tekemiseen, tarkista tavoitteesi ja muokkaa ihmeessä tavoitettasi. Myös muutoksessa pätee vanha klisee, että asenne ratkaisee!
  6. Pysy positiivisena! Myönteinen elämänasenne ja usko omaan itseensä ovat avaimia muutoksessa onnistumiseen. Älä aliarvioi omaa tahdonvoimaasi!

Upeaa ja muutosrikasta uutta vuotta 2018 sinulle!

Tytti *

P.S. Liittyykö oma elämänmuutoshaaveesi kuntoiluun ja terveellisempiin ruokailutottumuksiin? Nyt sinulle on upea mahdollisuus osallistua samaan 6 viikon kuntoilu- ja ruokailu-ohjelmaan, jonka avulla minä toteutin oman muutokseni ystäväni Maijun taidokkaalla avustuksella! Tehostartti on verkossa toteutettava valmennus, joka antaa sinulle toimivaksi todetut askelmerkit kuntoilun lisäämiseen ja ruokailutottumusten parantamiseen sekä takuulla näkyviä tuloksia. Vielä ehdit ilmoittautua mukaan valmennukseen osoitteesta www.eduksi.fi/tehostartti

 

Tytti Laine
Someillaan?

Tytti Laine

Tytti Laine on yrittäjyyden moniosaaja, yrittäjävalmentaja ja yrittäjien onnistumisten vauhdittaja. Hän auttaa työkseen itsensä työllistäviä huipputyyppejä eli pienyrittäjiä tukemalla heidän yrittäjyys- ja digiosaamistaan, palveluidensa tuotteistusta ja hinnoittelua, kasvumahdollisuuksiaan sekä verkostoitumistaan.

Tytti on luonut maksuttoman Enemmän euroja! -verkkokurssin, jonka kautta hän haluaa auttaa yrittäjiä saamaan yritystoiminnastaan enemmän iloa ja rahaa. Liity mukaan www.enemmaneuroja.fi ja valmistaudu onnistumaan!
Tytti Laine
Someillaan?
Tytti Laine
Tytti Laine
Tytti Laine on yrittäjyyden moniosaaja, yrittäjävalmentaja ja yrittäjien onnistumisten vauhdittaja. Hän auttaa työkseen itsensä työllistäviä huipputyyppejä eli pienyrittäjiä tukemalla heidän yrittäjyys- ja digiosaamistaan, palveluidensa tuotteistusta ja hinnoittelua, kasvumahdollisuuksiaan sekä verkostoitumistaan. Tytti on luonut maksuttoman Enemmän euroja! -verkkokurssin, jonka kautta hän haluaa auttaa yrittäjiä saamaan yritystoiminnastaan enemmän iloa ja rahaa. Liity mukaan www.enemmaneuroja.fi ja valmistaudu onnistumaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *