Mitä saat, kun alat panostamaan digimarkkinointiin?

panostamaan digimarkkinointiin

Aiemmissa digimarkkinointia koskevissa blogikirjoituksissani olen kirjoittanut muun muassa siitä, miten digimarkkinointi säästää aikaasi, mitä someen kannattaa postata ja mitkä ovat digimarkkinoinnin yleisimmät sudenkuopat. Nyt kerron sinulle, mitä sinä saat ja miten työsi muuttuu (vieläkin paremmaksi!), kun alat panostamaan enemmän digimarkkinointiin.

Digimarkkinointi tuo bisnekseesi hyvää ehkä jopa enemmän, kun olet tullut ajatelleeksi. Iso osa asiakkaistani on panostanut enemmän digimarkkinointiin valmennusteni ja verkkokurssieni avulla ja ovat huomanneet muutoksen parempaan lähes heti! Listaan seuraavaksi, mitä saat, kun markkinoit enemmän verkossa. Kerron myös esimerkkejä omien asiakkaitteni saavuttamista (loistavista!) tuloksista digimarkkinoinnin avulla!

Mitä saat, kun alat panostamaan digimarkkinointiin?

1. Saat lisää asiakkaita ja palvelet nykyisiä asiakkaitasi vieläkin paremmin

Jo pienilläkin digimarkkinoinnin keinoilla voi saada lisää asiakkaita. Viime syksyllä eräs työpajaani osallistunut yrittäjä lisäsi pajassa saamansa vinkin innostamana yrityksen Facebook-sivulle yhden asian ja hän sai seuraavien päivien aikana lukuisia yhteydenottoja uusilta asiakkailta. Hän oli aivan ihmeissään ja innoissaan ja sai siitä huimasti lisää puhtia hyödyntää sosiaalista mediaa entistäkin enemmän yrityksensä käytössä.

Nykyisiä asiakkaita pystyy myös palvelemaan paremmin, monipuolisemmin ja nopeammin sosiaalisen median ja sähköpostin avulla. Henkilökohtaiseen valmennukseeni osallistunut palveluyrittäjä hyödyntää tosi ahkerasti Facebookia yhteydenpidossa asiakkaittensa kanssa. Hän on perustanut Facebookiin oman ryhmän verkkovalmennuksensa osallistujille. Uudetkin asiakkaat ottavat häneen yhteyttä useimmiten Messengerin yksityisviestillä, koska hänen asiakkaansa kokevat sen helpoksi matalan kynnyksen tavaksi ottaa yhteyttä aktiivisesti verkossa näkyvään pienyrittäjään.

2. Saat lisää näkyvyyttä

Näkyvyys on tuiki tärkeää verkossa. Jos sinua ei näy missään, ei kukaan voi sinusta tietääkään, saati sitten ostaa sinulta. Kaikki julkaisusi verkossa parantaa näkymistäsi myös Googlen hakukoneissa, josta potentiaaliset asiakkaat hakevat usein tietoa, joten kannattaa alkaa todellakin panostamaan digimarkkinointiin viimeistään nyt!

Henkilökohtaiseen valmennukseeni osallistunut yrittäjä sai maksuttomilla postauksilla, sähköpostiviesteillä ja maksullisella mainonnalla ihka ensimmäiseen webinaariinsa yli 600 ilmoittautumista! Kun sadat potentiaaliset asiakkaat huomaavat postauksesi tai mainoksesi ja tulevat vielä kuuntelemaan sinua tunniksi webinaariisi, näkyvyyden ja vielä erittäin positiivisen sellaisen määrä on huikea.

3. Helpoutta yrittäjyyteesi ja ennen kaikkea markkinointiisi

Kerron nyt, miten digimarkkinointi on helpottanut minua omassa työssäni. Poimin tähän yhden esimerkin, joka helpottaa huomattavasti elämääni, vaikka niitä riittäisi ainakin viiden blogikirjoituksen verran.

Haluan lähettää kaikille asiakkailleni yhteisen sähköpostiviestin, kuten vaikka joululahjan ilahduttamaan heitä. Huomaan aika pian, että enhän minä ole kerännyt heidän sähköpostiosoitteitaan yhtään mihinkään, joten alan tonkimaan osoitteita gmailistani ja kopioimaan ja liittämään niitä uuden sähköpostini vastaanottajiksi. Kun vihdoin olen saanut kaikki kerättyä, lähetän sähköpostit ja toivon, että ne menevät perille ja että he myös aukaisevat ne ja vielä mieluummin ennen joulua. En voi tästä koskaan olla varma, sillä enhän pysty tarkistamaan tietoja mistään.

Kuulostaa aika työläältä ja epävarmalta systeemiltä vai mitä? Onneksi minulla on käytössä sähköpostijärjestelmä, joka säästää aikaani ja hermojani näissä tilanteissa. Asiakkaani ovat tallentuneet tai olen lisännyt ne itse järjestelmään omiksi listoikseen. Sitten minä vaan valitsen, mille joukolle haluan viestini lähtevän. Sen lisäksi tietoturvasta huolehtii sähköpostipalveluni, jossa osoitteet ovat takuulla paremmassa turvassa kuin sekaisin sähköpostissani tai erillisissä taulukoissa koneellani. Näen myös lähes reaaliajassa, kuinka monelle viestini on mennyt perille ja moniko on oikeasti avannut viestini. Minun ei siis tarvitse kärsiä epätietoisuudesta, menikö viesti perille vai ei. Aikaa säästyy vähintäänkin tunteja joka viikko, kun asiakkaani ja uutiskirjeeni tilaajat ovat kaikki samassa paikassa järjestyksessä.

4. Saat lisää myyntiä

Aktiivinen toiminta verkossa kaiken kaikkiaan lisää myyntiäsi, koska mitä enemmän näyt ja kuulut siellä missä asiakkaasikin ovat, se näkyy myynnissäsi väkisinkin jonkin ajan kuluttua. Toki sillä on väliä, miten näyt verkossa eduksesi eli mitä julkaiset, millaisen kuvan julkaisusi tai sivusi antaa sinusta tai kuinka paljon asiakkaasi ovat vuorovaikutuksessa kanssasi.

En voi sanoa, etteikö digimarkkinointiin panostaminen vaatisi sinulta alkuun töitä ja ehkä uusien asioiden ja tapojen omaksumista. Sen voin kuitenkin sanoa, että se työ ja omaan osaamiseen panostaminen todella kannattaa, vaikka tulokset näkyisivätkin hiukan viiveellä. Kun olet oppinut yrittäjänä tekemään menestyvää digimarkkinointia (oli se sitten somea, sähköpostia, nettisivuja, blogia tai vaikka kaikkia näistä) ihan itse, ihmettelet, miksi et aloittanut sitä jo aiemmin 😉 Se on todella helppoa, nopeaa ja edullista, kun oppii vaan tietyt, tarpeelliset asiat.

Tytti Laine
Someillaan?

Kommentit

Tytti Laine
Tytti Laine on yrittäjyyden moniosaaja, yrittäjävalmentaja ja yrittäjien onnistumisten vauhdittaja. Hän auttaa työkseen itsensä työllistäviä huipputyyppejä eli pienyrittäjiä tukemalla heidän yrittäjyys- ja digiosaamistaan, palveluidensa tuotteistusta ja hinnoittelua, kasvumahdollisuuksiaan sekä verkostoitumistaan. Tytti on luonut maksuttoman Enemmän euroja! -verkkokurssin, jonka kautta hän haluaa auttaa yrittäjiä saamaan yritystoiminnastaan enemmän iloa ja rahaa. Liity mukaan www.enemmaneuroja.fi ja valmistaudu onnistumaan!
Haluatko lisää intoa ja inspiraatiota? Onnistuu! Jätä tietosi