Miksi yrittäjän jaksaminen päätyy äärirajoille?

jaksaminen

Elämme hektistä aikaa, jossa kaiken pitää tapahtua mahdollisimman nopeasti ja vieläpä mahdollisimman laadukkaasti. “Mulle kaikki heti nyt” -trendi kasaa paineita erityisesti yksin- ja pienyrittäjien niskaan, jotka vastaavat yksin kaikesta yrityksensä toiminnasta ja tuloksesta. Pitäisi olla mahdollisimman nopea ja lopputuloksen olisi silti oltava priimaa. Valitettavan usein yrittäjä yrittää vastata tähän trendiin raatamalla niska limassa jaksaminen äärirajoilla.

Vaikka trendi onkin tähän suuntaan, että nopeus on valttia ja priimaa pukkaa silti, niin se on onneksi VAIN trendi. Ei kukaan ole täydellinen eikä kukaan tee aina täydellistä, vaikka se somen kiiltokuvamaailmassa siltä saattaa joskus vaikuttaakin. Miksi yrittäjät sitten joskus kuitenkin päätyvät jaksamisen äärirajoille?

Pelätään, että asiakkaat kaikkoavat

Asiakkaat tuskin edes huomaavat, mikä on mahdollisimman hyvin tehdyn ja sen täydellisen tuotteen tai palvelun ero. Saati sitten kaikkoavat tai jättävät ostamatta sinulta, jos et ole tuotteeseen tai palveluun viimeistäkin hikipisaraa itsestäsi valuttanut. Sinun ei tarvitse ylittää asiakkaan odotuksia, vaan se riittää, että hoidat asiat niin kuin olette sopineet. Hyvinvoiva ja jaksava yrittäjä on lopulta myös asiakkaan etu ja useimmiten he tämän ymmärtävätkin!

Kaiken pitää olla priimaa

Asuuko sinussa pieni täydellisyyden tavoittelija, joka ei hellitä, ennen kuin joku asia on tehty juuri tietyllä tavalla? Mitä on ylipäätään täydellinen? Voiko se olla niin, että olet itse luonut itsellesi täydellisyyden kriteerit, joita muut eivät edes näe, etenkään asiakkaasi?

Mikä on pahinta, mitä voisi tapahtua, jos päästäisit itsesi vähän helpommalla? Ei varmasti mitään kovin pahaa? Joskus saa ja kannattaa mennä vähän matalamman aidan ali, eikä päästää omaa jaksamistaan huonoon jamaan.

Oman hyvinvoinnin unohtaminen

Jos tavoittelee täydellisyyttä töissä, se heijastuu yleensä myös muuhun elämään, eikä usein positiivisella tavalla. Kun aikaa ei riitä kaikkeen, ensimmäisenä aletaan karsimaan yleensä liikunnasta ja sitten hyvänä kakkosena tulee syömisen unohtaminen. Tosiasiassa nämä kuitenkin auttavat sinua jaksamaan paremmin, joten niistä ei kannattaisi ensimmäisenä tinkiä. Kun ruokatauot jäävät pitämättä eikä liikkumiselle jää enää energiaa tai aikaa työn lisäksi, kierre on valmis eikä oma jaksaminen enää riitä.

 

Päästä itsesi vähän helpommalla tänä vuonna 2020 ja nappaa maksuttomasta oppaasta vinkit, miten pystyt helpottamaan elämääsi ja hätistämään ylimääräisen härdellin elämästäsi 😉

Lataa maksuton oppaasi täältä ja toivota härdellille heipat!

Tytti Laine
Someillaan?

Kommentit

Tytti Laine
Tytti Laine on yrittäjyyden moniosaaja, yrittäjävalmentaja ja yrittäjien onnistumisten vauhdittaja. Hän auttaa työkseen itsensä työllistäviä huipputyyppejä eli pienyrittäjiä tukemalla heidän yrittäjyys- ja digiosaamistaan, palveluidensa tuotteistusta ja hinnoittelua, kasvumahdollisuuksiaan sekä verkostoitumistaan. Tytti on luonut maksuttoman Enemmän euroja! -verkkokurssin, jonka kautta hän haluaa auttaa yrittäjiä saamaan yritystoiminnastaan enemmän iloa ja rahaa. Liity mukaan www.enemmaneuroja.fi ja valmistaudu onnistumaan!
Haluatko lisää intoa ja inspiraatiota? Onnistuu! Jätä tietosi