Miksi sähköpostimarkkinointi on niin tehokasta?

sähköpostimarkkinointi

Monesti kuulee huhuja, että sähköpostimarkkinointi on “kuolemassa”. Tilastojen valossa näin ei todellakaan ole, päinvastoin! Digitaalisten markkinointikeinojen toimivuutta ja tehokkuutta pystyy vertailemaan ROI:n (Return On Investment eli investoinnin tuoton) avulla. Sähköpostimarkkinoinnilla on monissa tutkimuksissa todettu olevan 3800 % ROI eli jokainen sijoitettu euro palautui 38-kertaisena takaisin. Eikö ole aikamoista?

Mihin kaikkeen sähköpostimarkkinointia voi sitten hyödyntää? Melkein mihin vaan, esimerkiksi myyntiin, markkinointiin, asiakaspalveluun, tiedottamiseen ja muuhun viestintään sinun ja asiakkkaasi tai potentiaalisen asiakkaasi välillä.

Miksi sähköpostimarkkinointi sitten on digitaalisista markkinointikeinoista tehokkainta ja tuo siihen sijoitetut eurot paremmin takaisin kuin esimerkiksi suosittu ja hehkutettu somemarkkinointi?

4 syytä, miksi sähköpostimarkkinointi on tehokasta!

1. Sähköpostimarkkinointi on kustannustehokasta

Ensinnäkin lähes jokaisella meistä on sähköpostiosoite ja isolla osalla se on jokapäiväisessä käytössä sekä töiden puolesta että vapaa-ajalla. Pääset siis suhteellisen helposti ja edullisesti mukaan potentiaalisten asiakkaittesi arkeen. Lähetitpä heille kuukaudessa yhden sähköpostin tai 100 sähköpostia niin sähköpostin hinta on aina sama.

2. Henkilökohtainen tapa pitää yhteyttä ja markkinoida

Viesti saapuu aina vastaanottajan henkilökohtaiseen postilaatikkoon sinun nimelläsi kuin kirje postiluukusta. Saat myös personoitua viestit siten, että viesti alkaa aina vastaanottajan nimellä esim. Heippa Maija!. Viestistä tulee tällöin paljon henkilökohtaisempi, kun puhuttelet nimellä viestin vastaanottajaa.

Sähköpostilistasi on vain sinun omaisuuttasi, jota voit käyttää vapaasti. Siellä on yleensä vain ihmisiä, jotka haluavat kuulla sinusta ja yrityksesi palveluista, koska he ovat vapaaehtoisesti kirjautuneet listallesi ja antaneet luvan viestien lähettämiseen. Nämä henkilöt ovat usein juuri niitä, jotka myös ostavat sinulta 😉

3. Sähköpostimarkkinointia pystyy automatisoimaan pitkällekin

Voit eritellä ja ajastaa valmiiksi kenelle lähetät, mitä lähetät ja milloin. Pystyt myös lähettämään viestejä vastaanottajan suorittaman toiminnon mukaan, jolloin esimerkiksi asiasta kiinnostuneet voivat saada enemmän viestejä kuin he, jotka eivät reagoineet viestiin mitenkään. Et lähetä kaikkea kaikille vaan jokaiselle postisi tilaajalle lähtee juuri häntä kiinnostavaa sisältöä ja tarjouksia, jolloin tilaajasi eivät koe viestejäsi spämmiksi vaan hyväksi palveluksi.

4. Mitattavuus on helppoa

Pystyt seuraamaan sähköpostijärjestelmästäsi helposti, miten mikäkin viesti toimii. Tilastoista näet esimerkiksi kuinka moni avaa viestisi, kuinka moni klikkaa viestissäsi olevaa linkkiä ja poistuuko joku listaltasi tietyn viestin kautta. Pääset myös näkemään yksittäisen tilaajan tekemiä toimintoja sähköpostijärjestelmässäsi. Näistä tiedoista pystyy jo aika hyvin päättelemään kaipaavatko viestisi vaikka vähän viilausta.

Valitse sähköpostiohjelma ja aloita osoitelistan kerääminen ja sähköpostimarkkinointi vaikka heti!

Suosittelen sinua tutustumaan GetResponse-sähköpostijärjestelmään, joka on ollut itselläni käytössä jo lähes 10 vuotta. Se on helppokäyttöinen sähköpostiohjelma, jossa persoonallisten uutiskirjeiden luominen onnistuu pudotuspalikoiden ansiosta näppärästi. Voit  luoda ohjelmaan erilaisia osoitelistoja, joille kohdistat sitten juuri heitä kiinnostavista aiheista viestejä. Viesteistä saa tehtyä helposti mobiiliystävällisiä ja sen esikatselutoiminto on kätevästi koko ajan näkyvillä.

GetResponsessa saat tehtyä myös toimivia ländäreitä eli laskeutumissivuja (landing page), jos sinulla on sellaisille tarvetta! Heidän chattinsä on myös todella hyvä ja on auttanut minua tiukan paikan tullen todella nopeasti ja selkeällä tavalla. Ohjelma on englanninkielinen, mutta sitä on silti helppo oppia käyttämään nopeastikin.

Mikäli päätät ostaa tuotteen, saan suosittelusta provision – mutta voit luottaa siihen, että en koskaan suosittele mitään, mitä en ole itse kokeillut ja hyväksi havainnut <3 Pelkkä linkin klikkaaminen ei velvoita sinua yhtään mihinkään, vaan voit vapaasti tutustua ja päättää miten haluat toimia.

Tytti Laine
Someillaan?

Kommentit

Tytti Laine
Tytti Laine on yrittäjyyden moniosaaja, yrittäjävalmentaja ja yrittäjien onnistumisten vauhdittaja. Hän auttaa työkseen itsensä työllistäviä huipputyyppejä eli pienyrittäjiä tukemalla heidän yrittäjyys- ja digiosaamistaan, palveluidensa tuotteistusta ja hinnoittelua, kasvumahdollisuuksiaan sekä verkostoitumistaan. Tytti on luonut maksuttoman Enemmän euroja! -verkkokurssin, jonka kautta hän haluaa auttaa yrittäjiä saamaan yritystoiminnastaan enemmän iloa ja rahaa. Liity mukaan www.enemmaneuroja.fi ja valmistaudu onnistumaan!
Haluatko lisää intoa ja inspiraatiota? Onnistuu! Jätä tietosi