Huolehdi hyvinvoinnistasi, älä tee kipeänä töitä!

hyvinvointi

Päätä särkee.

Mittari vahvistaa kuumeen.

Kroppa huutaa lepoa.

Ei haluaisi perua mitään sovittua lähipäiviltä. Ei ihan oikeasti VOI olla pois töistä.

Sisäinen ristiriita. Mitä teen? Eihän minun ole mahdollista pitää omaa hyvinvointiani tärkeämpänä kuin lupaamiani asioita? Eiväthän minun tarpeeni voi mennä asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden tarpeiden edelle?

Olin todella vahvasti aikeissa lähteä tälle viikolle sovitulle työreissulle vielä päivää ennen sen ajankohtaa. Kyllä, vaikka päätä särki, kuume jomotti ja sänky veti vahvana magneettina puoleensa. Aioin priorisoida muille (ja itsellenikin!) tekemäni lupauksen oman hyvinvointini sijasta. Ajattelin, että jaksan kyllä – ehkä muutama särkylääke auttaisi. Mietin, että en halua menettää rahaa! Ei se nyt niin vaarallista voisi olla lähteä, on sitä ennenkin kuumeessa ja väsyneenä töitä paiskittu.

Tuskailin asian kanssa todella paljon, koska osa minusta samalla tiesi, että tarvitsin lepoa. Se osa tiesi, että kehoni (ja mielenikin) tarvitsi juuri nyt eniten rauhaa ja väljyyttä. Aikaa itselle.

Samalla osa minusta korosti koko ajan sitä, että en voi jättää menemättä. Ties mitä menettäisin, kun peruisin menojani ja näin lyhyellä aikataululla vielä! Mikä määrä rahaa menee hukkaan? Millaisia mahdollisuuksia jää käyttämättä? Ja mitä vielä muutkin minusta ajattelisivat?

Otin hetken aikaa itselleni ja hengitin syvään. Hengitin toisenkin kerran.

Mietin elämääni ja menneisyyttäni. Niin monet kerrat olen historiassani pitänyt toisten tarpeita tärkeämpinä kuin omiani. Niin monesti olen toteuttanut enemmän toisten toiveita kuin omiani. Liian monesti olen ”ollut kiltti tyttö” ja siirtänyt omat tarpeeni taustalle. Liian paljon olen kärsinyt juuri siksi. Olen tehnyt asian kanssa paljon töitä ja edennyt myös pitkän matkan harjoitellessani sitä, että minusta löytyy paras ystäväni itselleni. Että huomaan pitää omia tarpeitani ja hyvinvointiani yhtä tärkeinä (ja joskus, kyllä, jopa tärkeämpinä!) kuin toisten.

Tiesin sen heti tälle viikolle oikeaksi ratkaisuksi minulle. En lähtisi. Uskaltaisin sanoa EI, koska tärkeintä juuri nyt oli sanoa omalle hyvinvoinnilleni KYLLÄ. Uskaltaisin menettää rahaa, koska oma terveyteni ja hyvinvointini on minulle tärkeää. Se on myös yritykseni tärkein resurssi! Jos minä en ole työkuntoinen, ei yrityksenikään voi hyvin. Valitsin luottaa siihen, että jatkossa tulee uusia mahdollisuuksia ja että toiset ymmärtäisivät ja hyväksyisivät päätökseni – jopa myötätuntoisesti. Ennen kaikkea minulta löytyi myötätuntoa itselleni!

Uskallan menettää rahaa, koska oma hyvinvointi on minulle tärkeää. Se on yritykseni tärkein resurssi! Jos en ole työkuntoinen, ei ole yrityksenikään.

Kuinka hyvältä se on aina ristiriitatilanteissa tuntunutkaan! Pystyä pitämään omaa hyvinvointia tärkeimpänä. Pitää Oikein Hyvää Huolta Itsestään.

Minulle on tärkeää elää kuten opetan. Valmennuksissani käsittelemme muiden tärkeiden yritystoiminnan aiheiden ohella aina myös yrittäjän omaa hyvinvointia ja jaksamista. Minua jopa vähän hävettää tunnustaa, että edelleen harjoittelen itsekin omasta hyvinvoinnista huolehtimista. Ja samalla huomaan olevani onnellinen siitä, mitä olen oppinut! Olen omien valmennusprosessieni kautta todellakin ymmärtänyt pitää itseäni tärkeänä. Ja olen jälleen kerran tällä viikolla muistanut, että tärkein henkilö, joka voi pitää huolta minusta, katsoo minua peilistä.

Millainen kaveri sinun peilistäsi katsoo? Miten tärkeänä se henkilö pitää sinun hyvinvointiasi? Mitä valintoja olet tehnyt tällä viikolla joko heikentämään tai vahvistamaan omaa hyvinvointiasi?

Kuulisin erittäin mielelläni, mitä ajatuksia, mietteitä tai tuntemuksia sinulle herää. Olet todella tervetullut lähettämään sähköpostia vastaamalla tähän viestiin ja toki myös avoimena kommenttina Facebookissa. ♥

 

Sekä sinun että yritystoimintasi hyvinvoinnin tueksi,

Tytti *

tyttilaine.fi

Tytti Laine
Someillaan?

Kommentit

Tytti Laine
Tytti Laine on yrittäjyyden moniosaaja, yrittäjävalmentaja ja yrittäjien onnistumisten vauhdittaja. Hän auttaa työkseen itsensä työllistäviä huipputyyppejä eli pienyrittäjiä tukemalla heidän yrittäjyys- ja digiosaamistaan, palveluidensa tuotteistusta ja hinnoittelua, kasvumahdollisuuksiaan sekä verkostoitumistaan. Tytti on luonut maksuttoman Enemmän euroja! -verkkokurssin, jonka kautta hän haluaa auttaa yrittäjiä saamaan yritystoiminnastaan enemmän iloa ja rahaa. Liity mukaan www.enemmaneuroja.fi ja valmistaudu onnistumaan!
Haluatko lisää intoa ja inspiraatiota? Onnistuu! Jätä tietosi