Kiire, kiire, kiire – 5 yrittäjän yleisintä kiireen aiheuttajaa

kiire

Kiire, tuo jokaisen yrittäjän elämässä vähintään satunnaisesti loistava tähti. Tuntuu siltä, että kiire valtaa mielen yhä vaan useammin, mutta se kiire oikeastaan tarkoittaa? Wikipedian mukaan kiire on henkilökohtaisesti koettu rasittava tunne siitä, että on toimittava liian nopeasti. Eli kiire on henkilökohtainen asia, joka syntyy kaikille eri syistä. Kiire kuormittaa ja aiheuttaa turhaa stressiä, joten se ei ole tervetullut ja toivottu vieras.

Eikö olisi hienoa, jos pystyisit paikantamaan kiireen aiheuttajan jo ennen kuin kiire pääsee valloilleen? Listaan seuraavaksi minun mielestäni viisi yleisintä kiireen aiheuttajaa.

1. Huono ajankäyttö

Jos ajankäyttöä ei ole suunniteltu kunnolla, kiire ja härdelli valtaa hyvin nopeasti alaa. Saatat kuluttaa aikaa epäolennaisiin asioihin, jolloin niihin tärkeisiin asioihin ei jää enää tarpeeksi aikaa ja alat säntäilemään tehtävästä toiseen. Tai sinulla voi olla virheellinen käsitys siitä, kuinka paljon mikäkin työtehtävä vie aikaasi. Kiire saa sinut myös tekemään enemmän virheitä, joiden korjaaminen vie taas lisää aikaa.

2. Asioiden lykkääminen

Asioiden lykkääminen hamaan tulevaisuuteen voi tuntua sillä hetkellä hyvältä idealta ja jopa siltä, että se helpottaa kiireen tuntua ja stressiä. Mutta oikeasti asiat jäävät pyörimään alitajuntaasi ja pyrkivät sieltä tasaisin väliajoin mieleesi aiheuttaen ahdistusta. Eli vähänkään tärkeiden asioiden siirtäminen tai lykkääminen aiheuttaa lisää kiirettä, koska tiedostat koko ajan, että kohta ne pitää kuitenkin hoitaa.

3. Töiden ahnehtiminen

Ei työt tekemällä lopu -lausahdus pitää tässä kohtaa täysin paikkansa. Töitä voi yrittäjä haalia juuri niin paljon kuin haluaa, mutta totuus on se, että meillä kaikilla on aikaa vain 24 tuntia vuorokaudessa. Vaikka kuinka tekisi mieli tehdä kaikkea ja sanoa kaikkeen kyllä, kaikkea et ehdi tekemään, ellet halua käyttää töihin myös nukkumiseen tarkoitettua aikaa.

4. Poukkoilu asiasta toiseen

Olet kirjoittamassa sähköpostiviestiin vastausta ja lähdet tarkistamaan yhtä asiaa netistä. Huomaat mielenkiintoisen artikkelin ja klikkaat sen auki. Yhtäkkiä oletkin jo klikannut vielä toisen ja kolmannenkin asian eikä ensimmäinen, keskeneräinen työ ole edennyt yhtään. Välissä vielä puhelinkin ilmoittaa olemassaolostaan plingahduksin ja pitäähän ne heti tarkistaa. Mitä, jos ei heti lukisikaan sähköposteja niiden tultua tai ylipäänsä tukisi poukkoilua?

5. Ei sanota ei 

Yrittäjä ei todellakaan kieltäydy töistä. Eihän sitä tiedä, tuleeko enää asiakkaita, jos heille alkaa sanoa ei, eikö niin? Asiakas ehdottaa aikataulua, joka tuntuu liian tiukalta. Eihän yrittäjä sano ei, että tämä ei valmistu hyvällä laadulla tässä aikataulussa (ja omalla normaalilla työajalla), vaan venyy venymistään ja pingahtelee sitten vapaa-ajalla ennemmin läheisilleen?

 

Miten sitten voisit varmistaa, että saat hätistettyä turhan ja sinua kuormittavan härdellin vuonna 2020? Lataa maksuton opas, jossa annan sinulle 4 vinkkiä, miten voit helpottaa elämääsi yrittäjänä! Tsekkaa opas heti, niin vinkit ovat tuoreena muistissasi, kun alat suunnittelemaan tulevaa.

Pääset lataamaan oman oppaasi suoraan täältä!

Tytti Laine
Someillaan?

Kommentit

Tytti Laine
Tytti Laine on yrittäjyyden moniosaaja, yrittäjävalmentaja ja yrittäjien onnistumisten vauhdittaja. Hän auttaa työkseen itsensä työllistäviä huipputyyppejä eli pienyrittäjiä tukemalla heidän yrittäjyys- ja digiosaamistaan, palveluidensa tuotteistusta ja hinnoittelua, kasvumahdollisuuksiaan sekä verkostoitumistaan. Tytti on luonut maksuttoman Enemmän euroja! -verkkokurssin, jonka kautta hän haluaa auttaa yrittäjiä saamaan yritystoiminnastaan enemmän iloa ja rahaa. Liity mukaan www.enemmaneuroja.fi ja valmistaudu onnistumaan!
Haluatko lisää intoa ja inspiraatiota? Onnistuu! Jätä tietosi