Anna itsellesi joululahjaksi päätös

joululahjaksi päätös

Aloitin 6 viikkoa sitten kuntoiluohjelman. En ollut moneen vuoteen harrastanut säännöllisesti liikuntaa ja ruokailukin tuppasi liian usein olemaan epäsäännöllistä eikä aina niin kovin terveellistäkään. (Teko)syyni tähän “repsahtaneeseen” elämäntyyliin oli “ei minulla ole aikaa”.

Pysähdyin muutama kuukausi sitten miettimään omaa olotilaani. Vointini ei ollut hyvä, kiire painoi päälle ja olo oli varsin kuormittunut ja raskas. Kaipasin rentoutta ja parempaa oloa omassa kehossa. Eikä pieni painonkaan tippuminen olisi huono juttu, kun jotenkin kummasti oli alkanut vaatteet kiristämään.

Eräänä päivänä eteeni tupsahti tilaisuus osallistua 6 viikon mittaiseen tavoitteelliseen ja jopa kunnianhimoiseen ravinto- ja kunto-ohjelmaan. Ensimmäinen ajatus “Ei, en mä voi lähteä mukaan. Tässä on nyt niin paljon kaikenlaista hässäkkää, etten millään ehdi sovittamaan monia liikuntakertoja ja säännöllisiä ruokailuhetkiä muutenkin kiireisiin viikkoihini”. Miten sitä toimelias yrittäjä ja perheenäiti, jolla on jo monenlaista arjessaan, pystyisi vielä lisäämään ohjelmaansa jotain uutta?!

Huomaatko selityksen maun? Onneksi minäkin huomasin! Siinä hetkessä käänsin kelkkani ja vain yksinkertaisesti päätin, että haluan tosiaan ottaa itseäni niskasta kiinni. Minähän ehdin ja vien ohjelman loppuun asti kunnialla, koska todellakin haluan muutoksen toteutuvan – ja löytyihän sitä aikaa kummasti allakastani! Sain treeneistä ja etenemisestäni myös hurjasti lisää virtaa pysyä päätöksessäni.

6 viikon kuluttua

Noudatin säntillisesti ja kuuliaisesti saamiani ohjeita ja selkeitä askelmerkkejä ja oloni on nyt parempi kuin pitkiin aikoihin! Muutosmatka poltti kehostani yli 4% rasvaa kadoksiin ja vyötäröni kapeni 5 cm! Olo on huippuhyvä, jaksaminen on kasvanut ja olen todella sitoutunut jatkamaan liikunnan pitämistä tärkeänä viikko-ohjelmassani.

Olen ymmärtänyt, että moni taistelee itsekurinsa kanssa varsinkin, kun on kyse ruokailutottumuksista tai liikunnan lisäämisestä. Itsekuri tarkoittaa oman käytöksensä hallitsemista ja päämäärätietoista työskentelyä omien tavoitteiden saavuttamiseksi. Myös opitut (ei aina niin hyvät) tavat ja tottumukset ovat tiukassa ja niitä on väillä pirun hankala lähteä muuttamaan. Uskon kuitenkin, että meistä jokainen pystyy kyllä hetkellisesti kieltäytymään mielihyvästä, varsinkin, jos on vahvasti motivoitunut, on tiedostanut itselleen toimivia keinoja itsekurin ylläpitämiseksi sekä saa kunnollista tukea muutosmatkalleen. Saavutetut tulokset toimivat yleensä mitä suurimpina palkintoina itsekurin harjoittamisesta!

Sain rinnalleni muutosmatkalleni mahtavan tsemppaavan ja asiantuntevan valmentajan, joka oli tukenani kunto-ohjelman alusta loppuun asti. Hän oli yksi suurimmista syistä siihen, että ohjelma sujui yli odotusten. Yksin en olisi tähän mukaan lähtenyt eikä siitä olisi mitään varmaan tullutkaan.

Olen tosi tyytyväinen itseeni ja päättäväisyyteeni. Näin jälkikäteen katsottuna on ihan uskomatonta, miten paljon sitä voi selitellä itselleen kaikenlaista: miksi muutokselle juuri nyt ei ole aikaa, miten mahdottomalta sen toteuttaminen tuntuu tai miten itseensä ei muka kannata investoida. Todistin jälleen kerran itselleni, että kun päättää jotain ja sinnikkäästi pysyy päätöksessään sekä varmistaa itselleen vahvan tuen niin pystyy mihin vain. Ja että lyhyessäkin ajassa on mahdollista saada hurjia muutoksia aikaiseksi.

Nyt haluan kannustaa sinua!

Oletko halunnut jotain pitkään, mutta et ole vielä tehnyt asialle mitään? Tee itsellesi palvelus ja anna itsellesi joululahjaksi PÄÄTÖS toteuttaa pitkään suunnittelemasi asia! Liittyipä se sitten omaan tai lähipiirisi hyvinvointiin, yrityksesi kehittämiseen, markkinoinnin tehostamiseen tai johonkin muuhun tärkeään.

Ole sinnikäs, periksiantamaton ja ennen kaikkea pysy päätöksessäsi. Huomaat pian, miten se alkaa vaikuttaa positiivisesti koko elämääsi!

Minkä päätöksen sinä annat itsellesi joululahjaksi? Heitä minulle viestiä sähköpostiin tytti@tyttilaine.fi, kuulen mielelläni!

Päättäväisin ja tuloksellisin terveisin

Tytti *

P.S. Älä yritä yksin! Hanki apua muutokseen ja päätöksessäsi pysymiseen, niin tuplaat mahdollisuutesi onnistua.

P.P.S. Huomaan muuten tosi paljon samaa kuntovalmennuksessa kuin yrittäjävalmennuksessakin. Molemmissa saa suuren avun päätöksestä, valmentajasta, selkeistä askelmerkeistä, aktiivisesta harjoittelusta, tulosten seuraamisesta ja määrätietoisesta etenemisestä. Jos haluat jutella kanssani bisneksesi buustaamisesta, laita viestiä. Täällä ollaan!

Tytti Laine
Someillaan?

Tytti Laine

Tytti Laine on yrittäjyyden moniosaaja, yrittäjävalmentaja ja yrittäjien onnistumisten vauhdittaja. Hän auttaa työkseen itsensä työllistäviä huipputyyppejä eli pienyrittäjiä tukemalla heidän yrittäjyys- ja digiosaamistaan, palveluidensa tuotteistusta ja hinnoittelua, kasvumahdollisuuksiaan sekä verkostoitumistaan.

Tytti on luonut maksuttoman Enemmän euroja! -verkkokurssin, jonka kautta hän haluaa auttaa yrittäjiä saamaan yritystoiminnastaan enemmän iloa ja rahaa. Liity mukaan www.enemmaneuroja.fi ja valmistaudu onnistumaan!
Tytti Laine
Someillaan?
Tytti Laine
Tytti Laine
Tytti Laine on yrittäjyyden moniosaaja, yrittäjävalmentaja ja yrittäjien onnistumisten vauhdittaja. Hän auttaa työkseen itsensä työllistäviä huipputyyppejä eli pienyrittäjiä tukemalla heidän yrittäjyys- ja digiosaamistaan, palveluidensa tuotteistusta ja hinnoittelua, kasvumahdollisuuksiaan sekä verkostoitumistaan. Tytti on luonut maksuttoman Enemmän euroja! -verkkokurssin, jonka kautta hän haluaa auttaa yrittäjiä saamaan yritystoiminnastaan enemmän iloa ja rahaa. Liity mukaan www.enemmaneuroja.fi ja valmistaudu onnistumaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *