Search
Generic filters

5 tärkeää syytä, miksi kannattaa viedä osaamistaan verkkoon juuri nyt

verkkoon

Digibisnes on nyt pinnalla ja lähes kaikkien yrittäjien huulilla. Se on tullut tänne jäädäkseen. Bisnekset digitalisoituvat vauhdilla, joten erilaisten digitaalisten toimintojen tuominen omaan yritystoimintaan on ensiarvoisen tärkeää. En voi korostaa tätä liikaa.

Verkko tuo sinulle äärettömän paljon mahdollisuuksia ja vaihtoehtoja. Jokaiselle yrittäjälle löytyy se oma tapa ja tyyli, miten verkkoa voi hyödyntää omassa bisneksessä. Joskus omaa tapaa joutuu vähän “kaivelemaan” syvemmältä, mutta kaikille ne itselle toimivimmat digikeinot löytyy. Pitää vaan hiukan nähdä vaivaa ja avata silmiä uusille upeille mahdollisuuksille. Voit jopa löytää keinon jota et olisi tullut ikinä ajatelleeksi!

Tässä vielä 5 tärkeää syytä, miksi yrittäjän kannattaa viedä osaamistaan verkkoon juuri nyt

1. Pysyt kehityksessä mukana

Kuten jo mainitsinkin, digibisnes on tullut jäädäkseen ja digitaalisiin toimintoihin panostaminen on pienyrittäjällekin tulevaisuudessa lähes välttämätöntä. Olet varmaan kuullut kuuluisan lauseen “Jos et ole Googlessa, et ole olemassa”. Yrityksesi verkkonäkyvyys ja verkkovälitteiset palvelut ja toiminnot tuovat sinua myös Googlen silmien alle ja näin ollen potentiaaliset asiakkaasi löytävät sinut helpommin internetin syövereistä. Internetissä on koko maailma ja siksi onkin tärkeää miettiä, miten itse näyttäytyy siellä. Esiintymisvalmentaja Niina Sainius on voittanut monia kilpailutuksia sillä, että hänellä on tarjota monipuolisemmat ja nykyaikaisemmat sisällöt asiakkailleen. Lue täältä, miten  Niina palvelee asiakkaitaan myös verkossa.

2. Tehostat ajankäyttöäsi

Verkko on kuin ajankäytön tehostamisen keidas keskellä aavikkoa. Se tarjoaa toinen toistaan kätevämpiä ohjelmia, joilla pystyt esimerkiksi automatisoimaan sähköposti- tai somemarkkinointiasi tai jopa koko ajanvarauksesi. Eikö olisikin mahtavaa, kun voisit keskittyä johonkin muuhun kuin hätäisten postauksien ja sähköpostien lähettämiseen viimeisellä hetkellä. Tai jos voisit vähentää puhelimessa ja sähköpostiviestien parissa viettämääsi aikaa hankkimalla itsellesi ajanvarausohjelman, jonka kautta asiakkaasi voivat kätevästi varata sinulle ajan.

3. Säästät rahaa

Varsinkin markkinointiin rahaa saa tuhraantumaan tosi paljon, jos käyttää siihen esim. perinteistä printti- tai radiomainontaa. En väitä, etteivätkö ne toimisi, mutta kallis markkinointitaktiikka se on. Vaihtoehtona on kuitenkin verkkomainonta, etunenässä Facebook- ja hakukonemarkkinointi. Erityisesti Facebookissa voi hyvillä ja oikein kohdennetuilla mainoksilla saada hurjasti lisää näkyvyyttä ja sitä kautta tietysti lisää varsinaista myyntiä yritykselle. Suosittelen rohkeasti kokeilemaan! Muista, että oma aikasi on myös rahaa, joten toimintojen automatisoiminen säästää sinulta myös varoja.

4. Saat lisää vapaa-aikaa

Kun viet osaamistasi enemmän verkkoon, voit saada myyntiä silloinkin, kun et varsinaisesti ole työsi äärellä. Tätä kutsutaan passiiviseksi tuloksi. Voit myydä esimerkiksi digitaalisia palvelutuotteita erilaisten sivustojen ja alustojen kautta paikka- ja aikariippumattomasti, jolloin sinulle jää enemmän aikaa läheisille, harrastuksille ja ihan vaan rentoutumiselle. Tsekkaa täältä, miten stylistiyrittäjä Sohvi Nyman tienasi digibisneksen avulla 2000 € ollessaan viikonloppulomalla Lontoossa.

5. Verkostoituminen helpottuu

Voit tavata kasvokkain vain rajallisen määrän ihmisiä esimerkiksi päivän aikana. Verkossa on paljon monipuolisemmat mahdollisuudet verkostoitua samanhenkisten yrittäjien kanssa ja löytää uusia huippu tyyppejä, joiden kanssa voisi tehdä yhteistyötä. Jos kahdenkeskeiselle tapaamiselle on tarvetta, voit aina ottaa asiakkaasi tai yhteistyökumppanisi kanssa verkkopuhelun, jolloin kummankaan ei tarvitse lähteä mihinkään tiettyyn paikkaan tapaamista varten. Verkon kautta voit tarjota palvelujasi laajemmin esimerkiksi ympäri Suomen. Lauluvalmentaja Liisi Petterssonille videoyhteyden hyödyntäminen on tuonut valtavasti vapautta. “Voin asua missä haluan ja työskennellä koska haluan.” Liisi toteaa. Lue tästä, miten Liisi on hyödyntänyt verkon mahdollisuuksia omassa työssään lauluvalmentajana.

Haluaisitko sinäkin lisää rahavirtoja, verkostoja ja vapaa-aikaa verkosta?

Minulla on sinulle ratkaisu, jonka avulla teet nuo kaikki viisi kohtaa todeksi! Hae mukaan vuoden kestävälle matkalle kehittämään omaa yritystoimintaasi panostamalla digibisnekseen yrittäjävalmentajan ja yrittäjäjoukon kanssa! Vauhtia digibisneksiin! on satakuntalaisille pienyrittäjille tarkoitettu ohjelma, jossa upeat yrittäjät vauhdittavat omaan digibisnestään ja taklaavat siihen liittyviä hidasteita yhdessä inspiroivien yrittäjäkollegoiden kanssa.

Kiinnostuitko?

Lue lisää ja hae mukaan ohjelmaan osoitteessa www.vauhtiadigibisneksiin.fi

Etkö ole Satakunnasta?

Ei hätää, minulla on antaa sinulle loistava vaihtoehto! Olen ELY-keskusten valtuutettu palveluntuottaja, jonka ansiosta pystyn tarjoamaan sinulle mahdollisuutta kehittää yritystoimintaasi kanssani tavallista todella paljon edullisempaan hintaan. Voimme tehdä yrityksellesi yhdessä kehittämissuunnitelman tai sopia pidemmästä, vaikka puoli vuotta kestävästä, yhteistyöstä, jossa kehitämme yhdessä yritystoimintaasi vauhdilla haluamaasi suuntaan.

Heräsikö mielenkiintosi? Laita minulle sähköpostia tulemaan osoitteeseen tytti@tyttilaine.fi 😉

Tytti Laine
Someillaan?

Kommentit

Aiheeseen liittyvää