4 syytä, miksi digitaalinen markkinointi on tärkeää jokaiselle yrittäjälle

digitaalinen markkinointi

Digitaalinen markkinointi on laaja käsite, joka kattaa muun muassa verkkosivut, hakukoneoptimoinnin, bannerimainonnan, sähköpostimarkkinoinnin, markkinoinnin sosiaalisen median kanavissa, mobiilimainonnan, web-analytiikan sekä sisältömarkkinoinnin. Se saattaa kuulostaa aluksi vaikealta ja aikaa vievältä kokoelmalta digitaalisia härpäkkeitä, mutta olen varma, että niistä voi olla paljon hyötyä yritystoiminnallesi! Kerron sinulle 4 syytä, miksi juuri sinun kannattaa panostaa digitaaliseen markkinointiin ja tulla oppimaan siitä paljon lisää kesäkuussa Helsingissä toteutuvassa työpajassani! Digitaalinen markkinointi on tarkoitettu kaikille!

Miksi juuri sinun kannattaa panostaa digimarkkinointiin?

1. Saat lisää asiakkaita ja palvelet nykyisiä asiakkaitasi vieläkin paremmin

Yksi asia, joka antaa yrittäjälle todellista lisäarvoa, on digimarkkinoinnin helppo mitattavuus. Digimarkkinoinnissa näet konkreettisesti lukuina sen, miten mainontasi kussakin kanavassa onnistuu, ja mitkä kanavat ovat juuri sinun yrityksellesi ne merkityksellisimmät sekä tehokkaimmat. Tämä on täysin toista kuin esimerkiksi mainonta lehdissä tai esitteiden jakaminen: niissä et koskaan voi olla varma, miten ne ovat tavoittaneet juuri sinun ihanneasiakkaasi.

Digitaalinen markkinointi mahdollistaa markkinoinnin juuri sinun yrityksesi toimintaan sopivalla tavalla ja juuri niissä kanavissa, joissa oma kohderyhmäsi liikkuu. Samalla se mahdollistaa mutkattoman sekä reaaliaikaisen tai jopa automaattisen vuorovaikutuksen asiakkaittesi kanssa.

Digitaalinen markkinointi tulisi nähdä yrittäjän parhaana kaverina, sillä tällöin palvelet sekä nykyisiä, että uusia asiakkaitasi edullisesti, vaivattomasti sekä parhaalla mahdollisella tavalla!  

Vinkki: Aloita tutustumalla ensin vain muutamaan digitaalisen markkinoinnin työkaluun. Näin varmistat asiantuntijuutesi etkä haukkaa liian isoa palaa kerralla. Jos koet vaikkapa sähköpostimarkkinoinnin olevan sinulle paras tapa saavuttaa asiakkaasi, aloita siitä!

2. Saat lisää näkyvyyttä

Digimarkkinointi mahdollistaa sinulle laajan näkyvyyden muun muassa kohdentamisen ansiosta. Voit kohdentaa markkinointisi esimerkiksi potentiaalisten asiakkaiden tiettyjen ominaisuuksien, sijainnin tai käytettävän laitteen perusteella. Kohdentamalla saatat löytää sellaisia asiakaskuntia, joita et ennen ole tullut edes ajatelleeksi. Koska digitaalinen markkinointi on 2010-luvulla jopa käytetyin markkinoinnin muoto, on siellä erottuminen ensiarvoisen tärkeää. Digitaalinen markkinointi on helppo, halpa sekä nopea tapa päätyä jopa tuhansien nähtäville. Muista siis puhutella asiakasta ja panostaa vuorovaikutukseen, sillä yhdelläkin kommentillasi saattaa olla satoja tai jopa tuhansia näkijöitä! Tämä jos jokin on halpa avain onnistumiseen!

Vinkki: Hyödynnä postauksissasi hashtageja eli avainsanoja, käytä huomiota herättäviä värejä, mieti kuvatekstisi tarkkaan ja postaa säännöllisesti!

3. Saat lisää myyntiä

Panostaessasi näkyvyyteesi digitaalisen markkinoinnin keinoin, mahdollistat uusien asiakkaiden saamisen sekä vanhojen kääntämisen kanta-asiakkaiksesi. Tämä tapahtumaketju kääntää myyntisi positiivisempaan suuntaan kustannustehokkaasti! Edelliset vaativat sinulta aluksi paljon perehtymistä sekä uusien tapojen omaksumista, mutta nämä taidot opittuasi saat selviä tuloksia näkyviin ja vielä edullisesti!

Vinkki: Hyödynnä esimerkiksi maksutonta Google Analyticsia, jolla voit mitata omaa onnistumistasi digitaalisessa markkinoinnissa omaan nettisivuusi liittyen.

4. Saat helppoutta yrittäjyyteesi ja ennen kaikkea markkinointiisi

Digitaalinen markkinointi toimii nimensä mukaisesti digitaalisesti. Se mahdollistaa sinulle keinot löytää sinulle sopivin asiakasryhmä tai jopa ihan uudenlaisiakin asiakkaita. Sen ansiosta löydät kanavat, joissa tuotettasi tai palveluasi oikeasti kannattaa mainostaa, sillä analytiikan osoittamat luvut paljastava sen sinulle. Tämän lisäksi digimarkkinointi suo sinulle keinot olla monipuolinen, lähestyä asiakkaitasi mutkattomasti ja automaation ansiosta pystyt jopa ajastamaan eri postauksiasi eri medioihisi, jolloin sinulle jää kalenteriisi halutessasi paljonkin tyhjiä kohtia esimerkiksi aitoihin kasvokkaisiin asiakaskohtaamisiin!

Vinkki: Suunnittele digitaalisen markkinoinnin postauksesi kuukausi tai jopa kaksi ennemmin ja ajasta ne valmiiksi! Näin pysyt aina askeleen edellä ja helpotat omaa elämääsi!

Muuta digimarkkinointisi ja tuplaa tuloksesi!

Uskon, että olet vakuuttunut digitaalisen markkinoinnin edullisuudesta, tärkeydestä sekä ennen kaikkea helppoudesta. Kuten olen jo aiemmin kirjoittanut, digimarkkinointi on tullut jäädäkseen ja se kehittyy hirmuisaa vauhtia. Nyt ei siis kannata jäädä kelkasta… Siksi haluan kutsua sinut järjestämääni työpajaan, jossa kerron ja opastan sinulle kädestä pitäen lisää käytännön vinkkejä,  joilla onnistut saamaan lisää asiakkaita, aikaa ja rahaa! Tule siis mukaan Helsinkiin 14.6. saamaan hurjasti vinkkejä, virtaa ja verkostoja!

Varaa paikkasi työpajaan tästä ja tule mukaan tuplaamaan tuloksesi!

Tytti Laine
Someillaan?

Kommentit

Tytti Laine
Tytti Laine on yrittäjyyden moniosaaja, yrittäjävalmentaja ja yrittäjien onnistumisten vauhdittaja. Hän auttaa työkseen itsensä työllistäviä huipputyyppejä eli pienyrittäjiä tukemalla heidän yrittäjyys- ja digiosaamistaan, palveluidensa tuotteistusta ja hinnoittelua, kasvumahdollisuuksiaan sekä verkostoitumistaan. Tytti on luonut maksuttoman Enemmän euroja! -verkkokurssin, jonka kautta hän haluaa auttaa yrittäjiä saamaan yritystoiminnastaan enemmän iloa ja rahaa. Liity mukaan www.enemmaneuroja.fi ja valmistaudu onnistumaan!
Haluatko lisää intoa ja inspiraatiota? Onnistuu! Jätä tietosi