4 pointtia, miksi verkostoituminen on yrittäjälle äärimmäisen tärkeää

verkostoituminen

Verkostoituminen tuntuu olevan päivän sana, eikä se ole sitä suotta. Etenkin yksinyrittäjälle verkostoituminen toisten yrittäjien kanssa on vähän kuin yksi tärkeä työntekijä omassa tiimissä. Yhteistyökumppanit voivat parhaimmillaan olla yrittäjälle arvokas voimavara, jonka avulla omien tuotteiden ja palveluiden myynti helpottuu. Verkostoitumisella ei kuitenkaan tarkoitetaan pelkästään yhteistyötä markkinoinnissa vaan kanssayrittäjät voivat tukea toinen toisiaan myös monilla muilla tavoilla.

1. Yksin puurtaminen muuttuu yhdessä tekemiseksi

Yrittäjät tekevät useasti yksin työtä ilman ihmistä, jonka kanssa voisi pallotella omia ideoita ja ajatuksia. Omat läheiset voivat auttaa monissa asioissa ja heiltä voi kysyä mielipiteitä, mutta usein he eivät täysin ymmärrä asioita, joiden parissa työskentelet, varsinkin, jos he toimivat itse esimerkiksi aivan eri alalla tai eivät itse ole yrittäjiä. Sen sijaan yrittäjäkollegat saavat todennäköisesti heti kiinni asiasta, vaikka eivät edes toimisi samalla alalla. He pystyvät samaistumaan tilanteeseesi ja ovat saattaneet jopa kokea saman jo itse aiemmin.

2. Saat markkinointiisi lisää voimaa verkostoista

Omien tuotteittesi ja palveluittesi myynti ja markkinointi on huomattavasti tehokkaampaa, kun saat tueksesi yrittäjäkollegoitasi, joiden asiakkaista saattaisi löytyä potentiaalisia asiakkaita myös sinulle. Mieti, millaista voimaa voisit saada verkostoistasi, jos jotkut toiset hyvät tyypit haluavat suositella sinua eteenpäin omille asiakkailleen! Yhteistyötä voi tehdä spontaanimmin tai suunnitellummin, sopimuksilla tai ilman. Se voi perustua vastavuoroisuuteen tai siinä voi olla myös mukana rahallista korvausta.

3. Löydät lähellesi ne oikeat huipputyypit

Vaikka verkostoituminen on tärkeää, et voi kuitenkaan verkostoitua kaikkien kanssa. Etsi lähellesi ihmisiä, jotka inspiroivat, innostavat ja kannustavat sinua. Hakeudu sellaisten ihmisten seuraan, jotka saavat sinut pyrkimään jatkuvasti eteenpäin ja tekemään sinusta entistä paremman yrittäjän ja ihmisen. Näistä yrittäjistä tulee luultavasti myös ystäviäsi, joka ei varmasti haittaa yhtään 😉 Vastavuoroisesti voi olla hyödyllistä vältellä ihmisiä, jotka saavat sinut tuntemaan negatiivisia fiiliksiä.

4. Älä unohda fyysisiä kohtaamisia

Verkostoja pystyy nykyään rakentamaan kätevästi verkossa ja yhteistyömahdollisuuksia on lukuisia. Ei kannata kuitenkaan aliarvioida fyysisten kohtaamisten tärkeyttä yrittäjäkollegoiden kanssa. Onhan se vähän eri asia kohdata kasvotusten kuin verkon välityksellä. Kun toinen seisoo oikeasti siinä edessä, on helpompi saada toiseen yhteys ja tunnelma on jotenkin välittömämpi. Vai mitä mieltä olet? Lisäksi erilaisissa tapahtumissa vieraileminen ja verkostoituminen virkistää sinua, joten seuraavan mahdollisuuden tullen, nouse työpöytäsi äärestä ja lähde tapaamaan yrittäjäkollegoitasi paikan päälle. Etsi tapahtuma, jossa on mahdollisimman paljon yrittäjiä, jotka ovat kiinnostuneet samoista asioista kuin sinäkin. Vielä parempi, jos heillä on sama päämääräkin kuin sinulla, kuten digibisneksen kehittäminen tms. Tulet olemaan täpinöissäsi ja täynnä energiaa vielä kauan tapahtuman jälkeenkin, joten rohkeasti vain verkostoitumaan, sitä muutkin ovat tulleet sinne tekemään 😉

Terveisin *

Tytti

P.S. Sinulle aukeaa myös minun kauttani tilaisuus tulla mukaan verkostoitumaan upeaan keväiseen työpajatapahtumaan, jonka aiheena on oman digibisneksen kehittäminen. Jos tuottavan digibisneksen aloittaminen tai kehittäminen kiinnostaa sinua ja haluat päästä verkostoitumaan samanhenkisten upeiden tyyppien kanssa, seuraa blogiani. Saat lähiaikana tietoa, miten voit päästä mukaan!

Tytti Laine
Someillaan?

Kommentit

Tytti Laine
Tytti Laine on yrittäjyyden moniosaaja, yrittäjävalmentaja ja yrittäjien onnistumisten vauhdittaja. Hän auttaa työkseen itsensä työllistäviä huipputyyppejä eli pienyrittäjiä tukemalla heidän yrittäjyys- ja digiosaamistaan, palveluidensa tuotteistusta ja hinnoittelua, kasvumahdollisuuksiaan sekä verkostoitumistaan. Tytti on luonut maksuttoman Enemmän euroja! -verkkokurssin, jonka kautta hän haluaa auttaa yrittäjiä saamaan yritystoiminnastaan enemmän iloa ja rahaa. Liity mukaan www.enemmaneuroja.fi ja valmistaudu onnistumaan!
Haluatko lisää intoa ja inspiraatiota? Onnistuu! Jätä tietosi