3 keinoa kukistaa aikasyöpöt

aikasyöpöt

Meillä kaikilla on omat erilaiset aikasyöppömme. Aikasyöpöt voivat olla isoja tai pieniä, vähän jopa tarpeellisia tai täysin tarpeettomia. Kaikille niille on kuitenkin yhteistä se, että niiden ammottavaa suuta on välillä tosi hankala tukkia ja kukistaa samalla syöppö pois aikaa viemästä 😉

Mikä on sinun aikasyöppösi? Roikutko liikaa somessa tai puhutko edelleen puhelimessa, vaikka varsinainen asia tuli selväksi ajat sitten? Ajatko tai matkustatko paljon, jotta pääset tekemään työtäsi? Seuraatko sähköpostiasi jatkuvasti parin minuutin välein tai saatko muistutuksia puhelimeesi saapuneista viesteistä ja menet heti katsomaan ne? Huomaatko välillä tekeväsi jotain aivan epäoleellista? Syöppöjä on tosiaan yhtä monta kuin on omistajaa, mutta kaikkiin syöppöihin tepsii samat keinot! Kukista aikasyöpöt seuraavilla keinoilla:

1. Priorisoi 

Tärkein asia on oppia sanomaan välillä EI, vaikka kuinka asia kuulostaisikin kivalta tai jopa tarpeelliselta. Silloin, kun kalenterisi on näyttänyt jo viikkoja punaista täyden merkiksi, tämä uusi tilaisuus on se aikasyöppö. Jos et pysty karsimaan jostain muusta vähemmän tärkeästä ja tekemään tilaa kalenteriisi, jätä tilaisuus välistä! Ja tiedän – voi olla helpommin sanottu kuin tehty, mutta yritä edes 😉

Priorisointia kannattaa tehdä myös päivätasolla. Voit esimerkiksi listata joka aamu päivän työtehtävät ylös jakamalla ne “tärkeät”, “jonkin verran tärkeät” ja “ei niin tärkeät” -listauksiin. Näin fokuksesi pysyy tärkeissä asioissa eikä lähde harhailemaan esimerkiksi yllättävän sähköpostin vuoksi. Hoida ensin “tärkeät”-lista tyhjäksi ja sitten vasta siirryt seuraaviin asioihin. Listoja voi ja täytyykin täydentää välillä. Kannattaa välillä myös kyseenalaistaa omaa toimintaa ja sen tehokkuutta. Onko tapasi tehdä asioita se nopein ja käytännöllisin tyyli? Vai voisiko ne hoitaa jollakin muulla tavalla?

2. Panosta digimarkkinointiin

Digimarkkinoinnin välineet voivat samanaikaisesti olla aikasyöppöjä ja toisaalta taas niiden avulla voi kukistaa tehokkaasti aikasyöpöt. Se riippuu sinusta ja siitä, miten hyödynnät digimarkkinoinnin välineitä, kuten somea, sähköpostia tai verkkosivujasi. Jos palvelujen ja erilaisten ohjelmien kanssa pelaaminen takkuaa, yhden postauksen tai viestin lähettäminen saattaa viedä ihan liikaa aikaasi (ja ehkä hermojasi). Jos taas homma on hallussasi, viestin lähettäminen käy käden käänteessä, eikä sinun tarvitse enää koko loppupäivään sitä miettiä. Älä kuitenkaan jätä digimarkkinointia hyödyntämättä tämän vuoksi – suljet silloin itseltäsi suotta markkinoinnin mahdollisuudet verkossa.

Apua on nimittäin saatavilla! Tule mukaan maksuttomaan webinaariini, jossa kerron sinulle, miten voisit ehtiä enemmän bisneksessäsi ja saada lisää aikaa ja uusia keinoja markkinointisi tueksi! Kiinnostuitko? Lue lisää ja ilmoittaudu webinaariin tästä!

3. Suunnittele ja eksytä aikasyöpöt

Aikasyöpöt saa monesti kuriin huolellisella suunnittelulla. Välillä sitä saattaa säntäillä ja tuhlata aikaa yksinkertaisesti siksi, koska ei ole selkeää suunnitelmaa siitä, mitä kannattaisi tehdä ja milloin. Kun sinulla on sekä lyhyen että pitkän tähtäimen suunnitelma valmiiksi laadittuna edessäsi, tiedät täsmälleen mitä täytyy tehdä milloinkin. Suunnitelman tekeminen kuulostaa ihan päivänselvältä asialta, mutta aina sitä ei tule tehtyä ja silloin huomaa olevansa enemmän tai vähemmän pulassa.

Yritykseni syntymäpäiväni kunniaksi (se täyttää jo 20 vuotta!) haluan antaa sinulle oman tulostettavan kalenterin, johon voit suunnitella ja kirjata kaikki syksyn tärkeät asiat ja tapahtumat. Näin pystyt paremmin ennakoimaan mitä tuleman pitää. Lataa oma kalenterisi täältä! Täytä kalenteri saman tien ja ripusta näkyvälle paikalle. P.S. Voit tulostaa työ- ja perhekalenterit myös erikseen 😉

Someillaan?

Tytti Laine

Tytti Laine on yrittäjyyden moniosaaja, yrittäjävalmentaja ja yrittäjien onnistumisten vauhdittaja. Hän auttaa työkseen itsensä työllistäviä huipputyyppejä eli pienyrittäjiä tukemalla heidän yrittäjyys- ja digiosaamistaan, palveluidensa tuotteistusta ja hinnoittelua, kasvumahdollisuuksiaan sekä verkostoitumistaan.

Tytti on luonut maksuttoman Enemmän euroja! -verkkokurssin, jonka kautta hän haluaa auttaa yrittäjiä saamaan yritystoiminnastaan enemmän iloa ja rahaa. Liity mukaan www.enemmaneuroja.fi ja valmistaudu onnistumaan!
Tytti Laine
Someillaan?

Kommentit

Tytti Laine
Tytti Laine on yrittäjyyden moniosaaja, yrittäjävalmentaja ja yrittäjien onnistumisten vauhdittaja. Hän auttaa työkseen itsensä työllistäviä huipputyyppejä eli pienyrittäjiä tukemalla heidän yrittäjyys- ja digiosaamistaan, palveluidensa tuotteistusta ja hinnoittelua, kasvumahdollisuuksiaan sekä verkostoitumistaan. Tytti on luonut maksuttoman Enemmän euroja! -verkkokurssin, jonka kautta hän haluaa auttaa yrittäjiä saamaan yritystoiminnastaan enemmän iloa ja rahaa. Liity mukaan www.enemmaneuroja.fi ja valmistaudu onnistumaan!