Vahvista yrityksesi verkkonäkyvyyttä Googlen avulla!

yrityksen verkkonäkyvyys

Google on maailman suurin ja suosituin hakukonesovellus, jonka kautta tehdään päivittäin yli 3,5 miljardia hakua päivittäin. On siis äärimmäisen tärkeää, että yrityksesi näyttäytyy tässä palvelussa edukseen ja haluamallasi tavalla. Yrityksen verkkonäkyvyys on tänäpäivänä tosi tärkeää! Tässä sinulle muutama vinkki Googlen palveluiden käyttöönottoon ja hallintaan.

Rekisteröidy ilmaiseen Google My Business-palveluun

Aloita rekisteröimällä yrityksesi My Business-palveluun osoitteessa https://www.google.fi/business. Samalta sivulta pääset jatkossa kirjautumaan sisään palveluun. Rekisteröitymiseen tarvitaan Google-tili, jos sinulla ei ole vielä sellaista, saat sen helposti luotua. Rekisteröitymisen jälkeen näkyviin tulee My business -hallintapaneeli, jonka kautta pääset muokkaamaan yrityksesi tietoja. Tiedot päivittyvät tätä kautta sekä Google-hakuun että Maps-karttasovellukseen. Palvelu kannattaa ottaa käyttöön, vaikka sinulla ei olisikaan liiketilaa tai osoitetta. Lisäät joka tapauksessa yrityksesi verkkonäkyvyyttä Googlen palveluissa!

My business -palvelun kautta pystyt

  • lisäämään ja päivittämään yrityksesi osoitetietoja, aukioloaikoja ja muita yhteystietoja. Muista päivittää tiedot säännöllisesti.
  • kohdistamaan 360 asteista kuvaa näyttävä Street view -näkymä oikeaan kohtaan kadulla, jotta yrityksesi toimitilat tulevat selkeästi esille. Street view-palvelu löytyy Google Mapsin puolelta. Street view-palvelusta on olemassa myös erillinen mobiilisovellus.
  • näkemään heti asiakkaasi kirjoittaman palautteen. Voit vastata arvosteluihin yrityksen omistajana.
  • selvittämään, miten asiakkaat löytävät yrityksesi.
  • seuraamaan yritykseesi liittyviä tilastoja. Voit esim. katsoa Googlen yrityksestäsi tuottamien tilastojen avulla, mistä asiakkaasi ovat kotoisin tai kuinka monta kertaa puhelinnumeroasi on klikattu. Tilastot löytyvät myös My business-hallintapaneelista.
  • määrittämään, minkä kuvan tai mitkä kuvat yrityksestäsi haluat Googlen nostavan tietoihisi.
  • upottamaan kartan, street view-kuvan, ajo-ohjeen tai haun yrityksesi nettisivuille tai blogiisi. Kartan upottaminen onnistuu tällä hetkellä vain tietokoneella. Googlen oman ohjeen kartan upottamiseen löydät täältä.
  • My Business -palvelu on saatavilla myös mobiilisovelluksena. Sovelluksen kautta pystyt reagoimaan nopeasti esim. asiakkaiden palautteisiin silloinkin, kun et ole tietokoneen välittömässä läheisyydessä.

Jos Google My Business ei vielä ole käytössäsi, niin rekisteröi yrityksesi palvelun etusivun oikeasta yläkulmasta. Tee se vaikka jo tällä viikolla. Mikäli palvelu on jo käytössäsi: käy tarkistamassa, että tiedot yrityksestäsi ovat oikein ja että yrityksesi näyttäytyy palvelussa haluamallasi tavalla. Voit myös miettiä, miten voisit hyödyntää tätä maksutonta palvelua vieläkin paremmin edellä mainittujen vinkkien avulla?

Olisi mielenkiintoista kuulla kokemuksiasi ja ajatuksiasi Google My Business -palvelusta. Pistäpä kommenttia alle. Hyvää ja (verkko)näkyvää viikkoa sinulle ja yrityksellesi!

Kevätterveisin,

Tytti *

tyttilaine.fi

Tytti Laine
Someillaan?

Tytti Laine

Tytti Laine on yrittäjyyden moniosaaja, yrittäjävalmentaja ja yrittäjien onnistumisten vauhdittaja. Hän auttaa työkseen itsensä työllistäviä huipputyyppejä eli pienyrittäjiä tukemalla heidän yrittäjyys- ja digiosaamistaan, palveluidensa tuotteistusta ja hinnoittelua, kasvumahdollisuuksiaan sekä verkostoitumistaan.

Tytti on luonut maksuttoman Enemmän euroja! -verkkokurssin, jonka kautta hän haluaa auttaa yrittäjiä saamaan yritystoiminnastaan enemmän iloa ja rahaa. Liity mukaan www.enemmaneuroja.fi ja valmistaudu onnistumaan!
Tytti Laine
Someillaan?
Tytti Laine
Tytti Laine
Tytti Laine on yrittäjyyden moniosaaja, yrittäjävalmentaja ja yrittäjien onnistumisten vauhdittaja. Hän auttaa työkseen itsensä työllistäviä huipputyyppejä eli pienyrittäjiä tukemalla heidän yrittäjyys- ja digiosaamistaan, palveluidensa tuotteistusta ja hinnoittelua, kasvumahdollisuuksiaan sekä verkostoitumistaan. Tytti on luonut maksuttoman Enemmän euroja! -verkkokurssin, jonka kautta hän haluaa auttaa yrittäjiä saamaan yritystoiminnastaan enemmän iloa ja rahaa. Liity mukaan www.enemmaneuroja.fi ja valmistaudu onnistumaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *