Hallitse aikaasi ja elä ilman turhaa stressiä!

ajanhallinta

Kiirekiirekiire! Yrittäjällä ei tunnu koskaan olevan tarpeeksi aikaa. Päivät viuhuvat ohi hurjaa vauhtia ja aina ei oikein tiedä, mitä päivänä on tullut edes tehtyä. Ajanhallinta kuuluu isona osana yrittäjän työnkuvaan ja sitä kautta se on tärkeä taito osata.

Ajankäyttöään voi oppia tehostamaan ihan pienillä päivittäisillä jutuilla! Kokeile muutamaa seuraavaa vinkkiä ja huomaat varmasti, miten asiat tulevat tehdyksi ja samalla henkinen kuormitus vähenee ja stressi laskee kohisten!

Suunnittele ajankäyttösi etukäteen

Suunnittelu on kaiken a ja o. Päätä viimeistään edellisenä iltana (mielummin jo ennen), mitä aiot seuraavana päivänä tehdä. Mieti, mitkä asiat ovat kiireellisimpiä ja aloita niistä. Tee lista asioista, jotka sinun pitää hoitaa ja aseta ne vielä tärkeysjärjestykseen. Viivaa niitä yli sitä mukaan, kun ne tulevat tehdyksi.

Voit myös hyödyntää erilaisia ajanhallinta sovelluksia, joiden avulla omaan työhön kuluneen ajan seuranta on helpompaa!

Luovu turhista aikasyöpöistä

Aikasyöppöjä voivat olla mm. ei-työhön liittyvä somessa hengailu ja sähköpostin jatkuva vilkuilu. Monesti lisää aikasyöppöjä syntyy siitä, kun ei osaa sanoa EI eli ole rohkea ja anna välillä se kieltävä vastaus, kun sellainen tilanne tulee eteen.

Delegoi rutiinityötehtäviä muille ja osta palveluja ulkopuolisilta niin omaa aikaasi säästyy varsinaisen leipätyön tekemiseen ja kaikkein tärkeimpään eli asiakkaittesi palvelemiseen.

Tunne itsesi ja tapasi

Tee töitä silloin kuin olet energisimmilläsi! Jos olet vahvasti aamuihminen, joka suorastaan puhkuu energiaa aamuisin, älä tee töitä väkisin illalla. Tämä pätee tietenkin myös toiseen suuntaan. Aina näihin ei tietenkään voi vaikuttaa!

Ole läsnä ja keskity oikeasti siihen, mitä teet. Tee vain yhtä asiaa kerrallaan ja rajoita häiriötekijät minimiin, kun teet töitä. Sulje puhelimen ja sähköpostien ilmoitukset, jos ne keskeyttävät sinut jatkuvasti.

Älä tavoittele täydellisyyttä, keskinkertainen on välillä ihan riittävän hyvä.

Pidä huolta itsestäsi

Ajanhallintaan vaikuttaa tosi paljon myös oma vireystilamme ja mielialamme, joten pidä itsestäsi hyvää huolta! Pidä taukoja töiden lomassa, nouse välillä seisomaan ja nauti kunnon ateriat työpäivän aikana.

Vietä aikaa läheistesi kanssa ja harrasta tai tee jotain mieluisaa (ei töihin liittyvää) tasaisin väliajoin.

Jos haluat lisää vinkkejä, olen koonnut 25 vinkkiä tehokkaampaan ajankäyttöön -oppaan, jota voit vapaasti hyödyntää omassa arjessasi. Voit ladata oppaan tästä!

Kuulen myös ilolla ajatuksiasi ajankäyttöön liittyen, olet tervetullut reagoimaan tässä.

Tytti Laine
Someillaan?

Tytti Laine

Tytti Laine on yrittäjyyden moniosaaja, yrittäjävalmentaja ja yrittäjien onnistumisten vauhdittaja. Hän auttaa työkseen itsensä työllistäviä huipputyyppejä eli pienyrittäjiä tukemalla heidän yrittäjyys- ja digiosaamistaan, palveluidensa tuotteistusta ja hinnoittelua, kasvumahdollisuuksiaan sekä verkostoitumistaan.

Tytti on luonut maksuttoman Enemmän euroja! -verkkokurssin, jonka kautta hän haluaa auttaa yrittäjiä saamaan yritystoiminnastaan enemmän iloa ja rahaa. Liity mukaan www.enemmaneuroja.fi ja valmistaudu onnistumaan!
Tytti Laine
Someillaan?
Tytti Laine
Tytti Laine
Tytti Laine on yrittäjyyden moniosaaja, yrittäjävalmentaja ja yrittäjien onnistumisten vauhdittaja. Hän auttaa työkseen itsensä työllistäviä huipputyyppejä eli pienyrittäjiä tukemalla heidän yrittäjyys- ja digiosaamistaan, palveluidensa tuotteistusta ja hinnoittelua, kasvumahdollisuuksiaan sekä verkostoitumistaan. Tytti on luonut maksuttoman Enemmän euroja! -verkkokurssin, jonka kautta hän haluaa auttaa yrittäjiä saamaan yritystoiminnastaan enemmän iloa ja rahaa. Liity mukaan www.enemmaneuroja.fi ja valmistaudu onnistumaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *